Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare tjänster försvinner

Annons

Chemical Clean Sweden, CCS drar ned på personalstyrkan. I dag står klart att elva tjänstemän får gå. På sikt väntas ytterligare personalneddragningar.

Varslet som nyligen lades omfattade från början tolv tjänster på tjänstemannasidan. Efter fackliga förhandlingar har siffran reviderats till elva. Exakt vilka som får gå är inte klart. På sikt kommer dock uppskattningsvis ytterligare tio fasta tjänster försvinna på kollektivsidan.
-- Vi måste anpassa oss efter de nya förutsättningarna på marknaden. Vi är på väg in i en lågkonjunktur som nu även drabbar oss. Apoteket är vår största kund. Den förestående avregleringen på den marknaden påverkar, uppger platschef Jonas Nilsson.
En ny organisation är också fastslagen. Med den följer effektiviseringar och därmed nya varsel.
- Det kommer handla om ytterligare tiotalet tjänster, tror vi. Men det är svårt att idag säga något bestämt.
Däremot handlar det inte om att företaget är på obestånd. På kort sikt ser man till och med en arbetspuckel.
- I det närmaste nyanställer vi faktiskt, säger Nilsson.
Företaget som utvecklar och tillverkar läkemedel har de senaste tio åren expanderat kraftigt. Man har gått från 38 till 180- talet anställda.

IF Metall har idag 76 medlemmar på CCS. Bo Persson är fackligt ombud och har fungerat som klubbstyrelsens bollplank under omorganisationsförhandlingarna. Han menar att omorganisationen och effektiviseringen är bra för företaget på sikt samtidigt som det drar ut på uppsägningsprocessen framöver.
- Tonläget har varit bra och parterna har kommit väl överens. Personalen är informerad om den omställningsförsäkring som erbjuds.
KENNETH ISELI
0243-920 25
kenneth.iseli@daladem.se
Mer läsning

Annons