Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra sommar för Sveriges campingplatser: "Branschen erbjuder en attraktiv produkt"

Sommarsiffrorna för campingplatserna i Sverige ser bra ut.
En undersökning som SCR Svensk Camping har gjort bland sina medlemmar visar att 70 procent har haft lika bra eller bättre beläggning än i fjol.
– Branschen står stark och erbjuder en attraktiv produkt, säger Lars Isacson, vd på SCR Svensk Camping.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna– och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Trotsa vintern och trampa året om – professorn tipsar: "Cykla till jobbet ger bra vardagsmotion"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

I den årliga undersökning som branschorganisationen SCR Svensk Camping genomför bland sina medlemmar har 70 procent svarat att de haft lika bra eller bättre beläggning än förra sommaren.

– Det är glädjande siffror. Vi kan konstatera att branschen står stark och erbjuder en attraktiv produkt, säger Lars Isacson, vd på SCR Svensk Camping, i ett pressmeddelande.

I den årliga undersökning som branschorganisationen SCR Svensk Camping genomför bland sina medlemmar har 70 procent svarat att de haft lika bra eller bättre beläggning än förra sommaren.

SCR Svensk Camping skriver i pressmeddelandet att Sveriges campingplatser står för omkring 50 procent av alla kommersiella övernattningar i Sverige under juli, årets mest semesterintensiva månad.

"Därför ger den årliga beläggningsundersökning som SCR Svensk Camping genomför en bra fingervisning på hur turismnäringens högsäsong har varit. Och det ser bra ut. 55 procent av alla tillfrågade rapporterar en ökning av antalet övernattningar", skriver SCR Svensk Camping.

– Vi kan konstatera att flertalet av vår medlemmar är mycket nöjda med sommaren som gått. Branschen har under de senaste åren gjort tunga investeringar i anläggningarna och det är tillfredsställande att se att det ger resultat, säger Lars Isacson.

En tydlig trend de senaste åren har varit att husbilsgästerna ökar kraftigt på de svenska campingplatserna.

Även för internationella besökare visar undersökningen på starka siffror – 78 procent anger att beläggningen ökat eller varit samma som förra året. De länder som toppar listan över utländska besökare på svenska campingplatser är Norge, Tyskland och Nederländerna.

En tydlig trend de senaste åren har varit att husbilsgästerna ökar kraftigt. Så även i år. I undersökningen uppger 46 procent att det är husbilsgästerna som står för den största ökningen.

– Denna gästgrupp ställer delvis nya krav på anläggningarna. Och branschen satsar mycket på att svara upp genom att utveckla service och infrastruktur. Målet är klart: Sverige ska vara Europas bästa husbilsdestination, säger Lars Isacson.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons