Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalatrafiks VD avgår:"Inte lyckats etablera relation med Region Dalarnas ledning"

Dalatrafiks vd Conny Strand avgår. Istället blir vice vd:n Bengt Benjaminsson ny vd för Dalatrafik.

Annons

Conny Strand motiverar sitt avhopp med bristande kommunikation med den nya ledningen för Dalatrafiks ägare Region Dalarna.

Conny Strand, vd på Dalatrafik.

– Jag har inte lyckats etablera en fungerande kommunikation och relation med den nya ledningen för Region Dalarna. Jag kan inte fullfölja mina åtaganden som vd för bolaget om inte sambandet med ägaren fungerar, skriver han i ett pressmeddelande.

Conny Strand tillägger på fråga från Dala-Demokraten:

– Jag tycker att de tjugo månader jag varit på Dalatrafik har varit jättebra. Jag tycker att vi har gjort jättebra saker och är nöjd med vad vi har åstadkommit, säger han.

–  Jag tycker att jag och Conny har haft en bra dialog, säger Abbe Ronsten (S), ordförande i Region Dalarna.

Den 13 mars i år tillträdde S-politikern Abbe Ronsten som ny ordförande för Region Dalarna.

– Jag vet inte vad han upplever som är svårt i vår kommunikation. Jag tycker att jag och Conny har haft en bra dialog under den här tiden och under min tid i kollektivtrafikrådet. Sen har vi gått in i en fas med en diskussion hur vi ska bygga upp den nya organisationen med landstinget framförallt, då Dalatrafik ska gå in i landstingets verksamhet. Med det är inga stora motsättningar, säger Abbe Ronsten.

Bengt Benjaminsson blir ny vd för Dalatrafik.

Dalatrafiks nye vd Bengt Benjaminsson kommenterar att han ser fram mot den nya uppgiften.

– Vi är i en väldigt spännande fas. Vi flyttar, startar upp vår beställningscentral och får ett ändrat ägande då vi blir en del i landstinget. Det är jättespännande att jag får vara med och i viss mån forma det, säger Bengt Benjaminsson.

Mer läsning

Annons