Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De greps av poliser med dragna vapen

Annons

Det blev enligt polisen ett lugnt gripande av de tre vid gruvan i Norberg. Ingen av de två rymlingarna från Säter och den 21-årig kvinnan gjorde motstånd vid omhändertagandet, som enligt ögonvittnen gjordes med dragna vapen.

- Vi hade fem till sex patruller i närheten som sökte en försvunnen kvinna. Vi hade därför många poliser snabbt tillgängliga, säger polisens presstalesman i Västmanland, Börje Strömberg.
De som greps är nu formellt bara omhändertagna. Det är inget brott att rymma från Säter, säger Strömberg.
- Formellt är de bara misstänkta för olaga intrång och ringa narkotikabrott. Det betyder att de inte blev gripna, säger Strömberg efter ”omhändertagandet”.

Återförda till Säter

De två rymlingarna är nu återförda till sjukhuset i Säter. Vidare utredning får visa om den unga kvinnan varit delaktig i rymningen.
Inbrottet som ledde till gripandet känner inte presstalesmannen till. Misstanken om intrånget gäller gruvområdet där de tre ställt sin bil.
- Eftersom det inte var ett låst område blir det bara frågan om ett misstänkt olaga intrång.
Den 21-åriga kvinnan dömdes 2006 till ett flerårigt fängelsestraff för ett grovt våldsbrott. Hon fick i tingsrätten skyddstillsyn med behandlingsplan men hovrätten fann brottet för allvarligt för att inte döma till fängelse. Hon har avtjänat straffet.

CHRISTER NYMAN

Annons