Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders satsar på en karriär som personlig tränare

/
  • 21-årige Anders Lidell från Falun kommer att erbjuda gratisträning för den som vill komma i gång och börja träna.-- Det är en bra chans att få gratistips från en licenserad personlig tränare, säger han.FOTO: BONS NISSE ANDERSSON

Annons

21-årige Anders Lidell blev nyligen licensierad som personlig tränare.
Nu vill han aktivera faluborna som inte motionerar så mycket.
Genom att erbjuda gratisträning hoppas Anders väcka ett intresse för motion och träning.
- Men träningen måste vara individuell, säger han.

Falukillen Anders Lidell är på väg att förverkliga en idé som han har haft länge. Han vill uppmuntra falubor som inte motionerar så mycket till att börja träna regelbundet.
Det första steget är två enklare träningstillfällen som äger rum om ett par veckor.
- Vi kommer att träffas på Lugnet, nedanför hoppbackarna. Jag har tänkt börja med lite löpning samt lite enklare övningar som till exempel sit ups. Man får träna i sitt eget tempo och jag kommer att gå omkring och instruera, berättar Anders Lidell.

Ska bli ett startskott

Träningarna sker under två lördagar, den 11 och 18 oktober. Förhoppningen är att detta ska bli startskottet för dem som vill träna, men som inte har kommit i gång.
- Jag kommer inte att agera som en vanlig gympalärare, utan snarare peppa och förklara mycket. Jag tror att det finns ett intresse för detta. det är en bra chans att få lite gratis-träning med en personlig tränare.
- Jag gör detta helt själv och helt ideellt, säger Anders Lidell, som även har planer på att starta eget.
- Det kommer jag att göra senare i höst. Då kommer jag att jobba som personlig tränare och vem som helst kan anlita mig, säger han.
Men det måste väl bli stor skillnad med den här gruppträningen?
- Jo, det blir det. Jag kan inte lägga ner lika mycket tid på alla som behöver hjälp. Men jag tror inte att det blir något problem att vara ledare för en stor grupp.
- Och om det finns ett intresse så tänker jag köra gruppträning även i vår, om mitt upplägg håller, säger Anders Lidell.

Gillar inte dieter

Anders har gått en utbildning som anordnas av Ylab och som äger rum vid Lillsveds idrottsfolkhögskola.
Han är sedan ett par månader tillbaka licensierad personlig tränare. Han ser den kommande gruppträningen som en uppvärmning inför yrkeskarriären som personlig tränare.
- För mig är hälsa inte det som bodybuilders håller på med. Dieter och sånt gillar jag inte alls. Jag tycker att man ska kunna unna sig en chokladboll till kaffet utan att få ångest, säger Anders Lidell.
PÄR SÖNNERT
023-475 08
par.sonnert@daladem.se


Fotnot: Läs mer om gruppträningen, samt om Anders, på www.anderslidell.se

Mer läsning

Annons