Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bert Karlsson skänkte kläder till Margit Rapp

Annons

”Det är nästan nya grejer.” Bert Karlsson lämnar fyra säckar med kläder till Margit Rapps insamling till lettlandsbarnen och deras familjer.

Bert Karlsson kommer till Falun för att sitta i juryn för Talang 2008 men passar på att göra en sväng ut till förrådet på Norra Järnvägsgatan med lite hjälp av DD.
Är det gamla scenkostymer i säckarna?
- Nej för sjutton det är fina grejer. Nästan nya. En del är aldrig använt. Familjens kläder. Mycket sportgrejer.
- Titta, säger han och visar en radda tröjor.
Han slänger inget, berättar han.
- Varken min fru eller jag kastar något. Matrester får fåglarna. Men kläder brukar vi ge Frälsningsarmén. De är de enda jag litar på. Utom Margit förstås.
Margit Rapp skrattar när hon får en bok med fräckisar av Bert Karlsson. Nog tål jag lite fräckisar, menar hon. Men hon ger honom också en åthutning och hötter med fingret i luften.
- Du kan vara så elak, så elak. Men du måste vara duktig och intelligent också. Annars hade du inte kommit så långt.
- Han kunde vara snällare mot ungdomarna när han sitter i juryn och ska bedöma. De kan ju tappa sitt självförtroende som han går på, tycker hon.

Ger ut bok

I förbifarten berättar Bert Karlsson om en bok om nyttig mat han ger ut tillsammans med Anna Skipper som hjälpte honom äta mindre semlor i tv-programmet Du är vad du äter.
När jag frågar om anmälningarna mot honom från artister i Musikerförbundet om undanhållna licenspengar säger han att han nog ska skriva en bok om det också.
- Men de har inget att hämta. Och nu har jag anmält dem också. Det hade jag inte brytt om att göra annars.

Reklampelare

Bert Karlsson klassas som en av de mest åtråvärda reklampelarna i landet, inte långt efter sportkändisarna, i Dagens Industris veckotidning.
- Det är för att jag alltid säger saker och står för dem som jag blir så uppmärksammad.
Och lite extra uppmärksamhet för gåvan till Margit Rapp blir det ju.
- Det kan man väl bjuda på, tycker hon.
Hon väntar fortfarande på besked från kommunen om en ny lokal. Den på Norra Järnvägsgatan får hon ha till 15 maj. Så länge hon inte vet mer kan hon inte ta emot mer kläder.
- Men jag har nyss fått en jättesändning - 150 kartonger med fina, nya kläder - från Lager 157. Både från Sågmyrabutiken och de bägge andra. Och en hel lastbil med skor från en fabrik i Örebro.
Efter att Margit Rapp fått utmärkelsen Svensk hjälte har hon fått extra mycket gåvor till de 500 familjer i Lettland som hon hjälper regelbundet.

KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se

Mer läsning

Annons