Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo Wickberg (m) har ändrat sig om badhuset

/
  • Det som väntar på ett

Annons

- Badhuset kan inte vänta, ett beslut måste komma under våren, sa Bo Wickberg, m, ordförande i Lugnetsutskottet i februari.
Nu har han ändrat sig. Badhusutredningens förslag kommer inte i vår som planerat utan först i september.
- Badet behöver inga större renoveringar akut, det gör inget om vi väntar, säger Bo Wickberg nu.

I april skulle badhusutredningenlägga fram sitt förslag och vid ett extra sammanträde i maj skulle Lugnetutskottet ta ställning till förslaget.
Så blir det inte.
- Det är mer komplicerat än vi trodde därför tar det mer tid, säger Bo Wickberg.
På frågan vad det beror på svarar han ingen att det är mer komplicerat än man trodde. Han säger dock att Badhusutredningen inte fått några nya direktiv.
Det innebär i så fall att man står fast vid att det inte ska bli något äventyrsbad typ Borlänge eller Sandviken. Utan någon annan typ av bad, som ändå kan locka besökare.
Bo Wickberg säger att på majsamanträdet ska man diskutera möjligheterna att få fram pengar. Flera gånger har sponsring av andra än kommunen nämnts.

Pengarna räcker inte

När badutredningen är klar kommer också en utvecklingsplan för hela Lugnetanläggningen. Av den ska framgå vilka investeringar som behöver göras och vad som ska prioriteras. Redan nu vet man att satsningar behövs på badet, ishallen, spår, lift till hoppbacken med mera, satsningar som de kommunala årliga 10 miljonerna inte räcker till.
Simhallen behöver satsningar, framför allt på det som kallas ytskicktet. Det innebär att kakel på golv och väggar lossnar och släpper in vatten i betongen. Bassängen lkäcker också vatten. En bastu är stängd.
EVA HÖGKVIST
023-475 84
eva.hogkvist@daladem.se

Mer läsning

Annons