Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalregementets IF firar ett sekel av idrottsliga prestationer och framgångar

/
  • I 100 år har man tränat och tävlat i Dalregementets IF:s regi. Det har också gett fina resultat. Hans Sundgren visar ungdomarna hur man ska träna.FOTO: STAFFAN BJÖRKLUND
  • Sören Lindblom och Lennart Hökpers från Dalregementet IF firade och passade på att gratulera Cajsa Grape.FOTO: STAFFAN BJÖRKLUND
  • Per Dicander, Per Wangel, Erik Strand, Cajsa Grape, Clas Björling och Daniel Lindholm. Framtiden för Dalregementets IF.FOTO: STAFFAN BJÖRKLUND

Annons

Inte bara skott och givakt.
Utan också 100 år av svett och medaljer.
- Sedan I 13 lades ner har vi utökat medaljerna och framgångarna, säger Sören Lindblom ordförande för Dalregementets IF.

Mitt under OS i Kina passar Dalregementets idrottsförening på att fylla 100 år. Och många medaljer och idrottsprofiler har föreningen kammat hem och fostrat.
I officersmässen på Dalregementet samlades äldre och yngre idrottsutövare, proffs och amatörer. Dagen till ära bjöds det på kaffe och tårta. Sören Lindblom berättade om idrottsföreningens historia i korthet och om jubileumsboken som kommer inom kort.
- Det har varit ett fantastiskt sekel. Det har inte bara kommit fram otroliga idrottare, även många duktiga ledare har formats under åren. Föreningen har bidragit till idrotten i Falun och Dalarna och gör det fortfarande, säger Sören Lindblom.

Litet bidrag

Under Dalregementet I 13:s tid gick idrottsföreningen under det militära. Men efter själva nedläggningen av regementet, i början av 2000-talet, har det statliga stödet minskat och det frivilliga uppoffrandet ökat. Ett litet bidrag betalas ut till ungdomssektionen.
- Det vi får in pengar på är funktionärsskapet vid skidspelen, olika evenemang vid gruvan och lotteri via idrottsalliansen. Våra möten har vi i Dalregementsgruppens lokal. Det går alltså bättre än vad vi tänkte från början. Då var det enbart regementets personal, officerare och soldaterna som utövade de få idrotterna. I dag har vi utökat sektionerna som blivit civila, kan man säga. Alla som har varit med och byggt detta ska känna sig stolta. Det känns bra inför framtiden.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons