Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är en chans för oss som inte har båt att också komma ut på sjön”

Annons

Runndagarna är tillbaka igen i helgen. Nytt för i år är bland annat en träbåts-träff på söndagen och en hamburgerrestaurang med drive-in för båtar.
- Det är omfattande som vanligt, säger Cecilia Linnteg på Borlänge&Co.

Som vanligt kan man naturligtvis ta chansen att åka ångbåtsturer på Runn med avgång från Torsång. Det kommer finnas både kortare och därmed billigare sådana, liksom lite mer längre och lyxigare med fika ombord.
- Det är ju en chans för alla oss som inte har båt att komma ut på sjön också, säger Ulrika Back Eriksson på Visit Falun AB.

Traktorträff

En annan favorit i repris är gratis traktortur för barn i Torsång. Där blir det också traktorträff och damrally på lördagen och man kan titta på olika slags ångmaskiner.
I Falu kommun händer mycket på Främby udde. Där kan man i år åka båda vattenskidor, wakeboard och ringar på sjön. Våtdräkt och flytväst går att låna för den som vill.
Från Hälsinggårdspiren kan man åka ut med båt till Hällmansö där det är fisketema och vid Slussen går det att lyssna på jazz från sex till tio på lördagskvällen.
För den som går i bröllopstankar, så är det en mässa i Torsång som bland annat innehåller en mannekänguppvisning av bröllopskläder.
- Det var riktigt uppskattat förra året, säger Cecilia Linnteg.

Solenergibåt

Den miljö- och energi-intresserade kan också hitta lite ögongodis i Torsång, där nämligen båten Midnight Sun kommer finnas för beskådning. En båt som drivs av solenergi.
DAVID SPÅNBERGER
023-47556
david.spanberger@daladem.se


Fotnot:
Mer information kan du få genom att gå till följande hemsida: http://www.runn.se/sv/Runnse-start/Runn-Sommar/RunnDagarna/
Eller så kan du ringa någon av turistbyråerna
i Falun och Borlänge
på 023-83050 respektive 0243-257490.

Mer läsning

Annons