Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är inte acceptabelt att få vänta i tre år”

Annons

- Varför kan inte Falu kommun ge besked? Det undrar Ulf Elgemyr, före detta kommunalråd i Falun.
Bakgrunden är att Falu Tennisklubbs ansökan om utbyggnad nu har legat tre år hos kommunen.

I går var det exakt tre år sedan som Falu Tennisklubb begärde att få bygga ut tennishallen och möjligtvis få en kommunal borgen. Falu Tennisklubb äger och driver tennishallen med tillhörande friidrottsarena. Falu Tennisklubb vill bland annat bygga ut så att de kan anlägga 110 meters löparbanor och en styrketräningslokal.

”Inte acceptabelt”

- Det är helt enkelt inte acceptabelt att klubben fått vänta i tre år på besked från kommunen, säger Ulf Elgemyr, som nu engagerat sig i frågan och skrivit till kommunen. Elgemyr pekar på att allt fler ungdomar utövar friidrott med systrarna Kallur som förebilder samt kopplingen till högskolan talar för en utbyggnad av friidrottshallen.
- Falu Tennisklubbs planeringsprocess har avstannat på grund av det långa dröjsmålet. Föreverkligandet av klubbens planer måste komma igång snarast, säger Elgemyr.
Elegmyr anser att Lugnetutskottets planer till att nya anläggningar byggs för nya aktiviteter är positiva.
- Men i första hand borde kommunen vara positiv till att det sker en fortsatt satsning och vård av redan befintliga anläggningar och verksamheter när det är motiverat. Och det är just det som gäller för Falu Tennisklubbs anläggning.
MATS LARSSON
023-475 55
mats.larsson@daladem.se

Mer läsning

Annons