Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det går 1,5 politiker på varje anställd inom kyrkan

Annons

Det går nästan 1,5 politiker på varje anställd i Svenska kyrkan i Falun, berättar Ann-Britt Åsebol, m-ordförande i kyrkonämnden. Hon vill minska antal politiker i sitt område med 100; från cirka 140 till runt 40.
- Organisationen blir otydlig och rörig med många politiker. Det har bidragit till kyrkans arbetsmiljöproblem, enligt Arbetsmiljöverkets rapport.

I Svenska kyrkan i landet som helhet är det ännu fler politiker; i snitt två per anställd, visar en genomgång som Arbetsmiljöverket gjort.
- Är det för många politiker blir det lätt så att de engagerar sig i detaljfrågor i stället för att skilja på att vara styrande politiker och ledande som cheferna ska vara, säger Britt-Marie Kjölsrud, arbetsmiljöinspektör.

Arbetsskador

Arbetsmiljöverket gjorde 600 inspektioner i Svenska kyrkan 2006 och utbildade och informerade en rad ansvariga året innan.
- Det började med att vi fick in ovanligt många anmälningar om arbetsskador från kyrkan som handlade om sociala och organisatoriska faktorer och efter det utformade vi en strategi för att hitta orsakerna. Psykosocial problem.

Färre politiker

Ann-Britt Åsebol, m-ordförande i kyrkonämnden för Falu kyrkliga samfällighet tog över 2006. Hon vill minska antal politiker i sitt område med 100.
- Trots att kyrkans verksamhet och församlingarna krympt har antal politiker inte gjort det. 40 politiker inklusive ersättare räcker i nämnden som är gemensam för Stora Kopparberg, Kristine, Grycksbo, Aspeboda, Hosjö och Vika församlingar.
Politikerna ska jobba övergripande, inte med detaljfrågor som de lätt gör när det blir så många, säger hon.
Hon berättar också att Svenska kyrkan i Falun prioriterat arbetsmiljöfrågorna efter anmälningarna till Arbetsmiljöverket.
- Vi har en aktiv arbetsmilijökommitté, vi har plattat till organisationen och har en kyrkoherde i stället för tre i Falu kyrkliga samfällighet.
Varför har kyrkan haft så många arbetsmiljöproblem?
- Det har varit ett otydligt ledarskap, det har inte funnits befattningsbeskrivningar. Därför har personerna på de olika tjänsterna inte vetat exakt vad som ingått i deras uppgifter. Nu har vi sådana beskrivningar.

”Varbölder”

Kyrkans folk har haft en tendens att förlita sig på godhetsprincipen i stället för att ta tag i konflikter som uppstått, berättar hon.
- Och får konflikterna ligga och gro uppstår till slut rena varbölder.
Under temaveckan om folkhälsa som landstinget, Falu kommun och kyrkan arrangerade i veckan samtalade Ann-Britt Åsebol med Britt-Marie Kjölsrud om arbetsmiljöfrågor.
KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se

Mer läsning

Annons