Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En punkad dalahäst presenterar den nya webbtidningen

Annons

Nu kommer Dalakoll.se. En webbtidning för unga i hela länet som presenteras på en affisch med en punkad dalahäst.
- Det gäller att unga engagerar sig och skriver och utvecklar webbtidningen, säger Cecilia Malm, spindeln i nätet.

Det blir ännu viktigare att ta vara på de resurser som finns när kommunernas ekonomi är dålig, betonar Jocke Wredelius som arbetar på ungdomshuset Arenan i Falun.
Han tar ett exempel; ett stort luciadisco i Älvdalen som nu blir ett arrangemang för unga i hela länet tack vare samordning med bussar från de flesta kommuner.
- Det är betydligt bättre med ett stort arrangemang med kvalitet än halvdåliga i varje kommun, säger han.
- Och det är häftigt för lilla Älvdalen att Falun ser vårt arrangemang som ett alternativ. Med den här sortens samarbete kan vi satsa på bra arrangemang för unga på andra områden också, säger Tomas Nord, ungdomssamordnare i Älvdalen.
Den punkade blå dalahästen på affischen som är prydd med nitar och kedjor och som presenterar webbtidningen har Jalle Östman från Gagnef gjort. Han ingår också i det nätverk för dem som jobbar med unga som kläckte idén om en webbtidning. Nu har nätverket också uppmärksammats på riksplanet och får 200000 kronor under en tvåårsperiod av Ungdomsstyrelsen.
På Dalakoll.se kommer det att finnas information om allt inom nöje och arrangemang för unga från varje kommun. Det blir Tomas Nord, Jocke Wredelius och övriga i nätverket som ansvarar för att det som händer i deras kommuner kommer in.
- Det här är också ett sätt att lyfta upp ungdomsfrågor som inte varit särskilt högt prioriterade hittills, säger Jocke Wredelius.
Fritidsgårdarna är ett exempel på verksamhet som inte är lagstadgad och som kan hotas om ekonomin blir alltför dålig, säger Jerker Svensson från Smedjebacken.
- Då blir det ännu viktigare att vi som jobbar med de här frågorna samarbetar i hela länet.
- I en liten kommun är en person som jobbar med unga ganska ensam i vanliga fall, säger Johanna Bond från Rättvik.
Den som är intresserad kan gå in på www.dalakoll.se. På onsdag blir det information om webbtidningen i kommunerna, i Falun på en storbildsskärm i Bergströms galleria klockan 14.00-18.00.
- I Älvdalen kommer jag att informera i skolorna, säger Tomas Nord.

KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se

Mer läsning

Annons