Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva Sens Kommunal "Skötarna i landstinget måste också få del av satsningen"

"Vi är inte överens i landstiget om skötarnas lön" säger Eva Sens, ordförande för Kommunal Falun Hälso- och sjukvård.

Annons

Det ska vara lika lön för lika arbete, betonar Eva Sens som också fått tydliga signaler från arbetsplatsombuden om detta.

– Hur kommer det sig att Landstinget Dalarna gör lönemässiga skillnader mellan Kommunals yrkesgrupper inom vård och omsorg, frågar arbetsplatsombuden och Eva Sens lyfter samma fråga till Landstinget Dalarna.

Löneavtalets skrivning tolkas så olika fast det står klart och tydligt: " I verksamheter där titel Undersköterska saknas avses anställda med med likvärdiga arbetsuppgifter och undersköterskeexamen" betonar hon.

–Vi är inte överens i landstiget om skötarnas lön,  säger Eva Sens, ordförande för Kommunal Falun Hälso- och sjukvård.

Landstinget Dalarna borde också utifrån det stora rekryteringsbehovet av utbildad personal inom Kommunals yrkesgrupper i vård och omsorg nu och i framtiden verkligen se till att värdesätta dessa yrkesgrupper, betonar arbetsplatsombuden i en skrivelse och på ett möte under måndagen 31/10.

– Kommunal är inte överens med arbetsgivaren/landstinget om vilka som ska innefattas av den extra satsning i avtalet för undersköterskor på 1 200 kronor fördelat på 800 kronor och 220 kronor för 2016, säger Eva Sens.

Avtalet som är treårigt har även nästkommande två år en extra satsning som kommer att ge samma effekt för skötare om inte landstingt ändrar sin inställning till vilka som räknas i satsningen, betonar hon.

– För ambulanssjukvårdare blev det i år en kompromiss med 770 kronor i potten per medlem och barnskötare får samma som undersköterskorna eftersom Kommunal där fick gehör från från arbetsgivaren.

Övriga som får 520 kronor är framförallt medlemmar inom Landstingsservice och andra som barnskötare, berättar hon.

– Men skötare inom psykiatrin lämnas helt utanför extrasatsningen trots att de har samma eller likvärdig utbildning.

Enligt arbetsplatsombuden kan konsekvensen bli att att många som lämnas utanför satsningen kommer att lämna Kommunal för att de inte känner att förbudet stödjer dem fastän det är arbetsgivaren som gjort denna tolkning av avtalet, berättar hon.

– Inte heller vaktmästare, kockar kökspersonal, tvätteriarbetare som får 520 kronor känner sig sedda av förbundet, betonar arbetsplatsombuden och de efterfrågar andra satsningar kommande år.

LÄS MER: Vårdmanifestation i Falun: "De måste få löner värdiga en hjälte"

Landstinget Dalarna utelämnar skötarna helt eftersom de inte alls får del av den extra satsningen trots det stora behovet av personal inom psykiatrin, betonar hon.

– Arbetsplatsombuden är också missnöjda med den individuella lönesatsningen som inneburit godtyckliga lönepåslag utan att cheferna kunnat ge tydliga besked om varför och om vilka kriterier som används, säger Eva Sens.

Kommunal Falun hälso- och sjukvård har cirka 1995 medlemmar varav endast 145 är under 30 år, berättar hon. – En bra löneutvecklingför alla inom vård och omsorgen är viktig för att lyckas rekrytera personal till landstinget.

LÄS MER: Mathias undersköterska: "I dag finns inget utrymme för att en enda person blir sjuk"

Mer läsning

Annons