Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkhälsoveckan i Falun startar på måndag

/

Annons

På måndag inleds folkhälsoveckan i Falu kommun.
Veckan bjuder på en rad aktiviteter, som alla handlar om folkhälsa på ett eller annat sätt.
- Det här ska bli ett årligen återkommande arrangemang, säger Angela Poroli, projektledare för folkhälsoveckan.

Planerna för att arrnagera en folkhälsovecka började smidas i januari och på måndag är det alltså dags. Faluborna kommer bland annat att märka detta genom ett tält som ska sättas upp på Stora Torget.
- Där kommer det bland annat att bli sagostunder för barn. Kommunens folkhälsoråd kommer att finnas på plats i tältet och svara på frågor, berättar Angela Poroli.

Folkhälsa på många vis

Veckan är späckad med aktiviteter, allt från prova-på-gympingpass till vävning, bokutställningar eller sång och musik.
- Att lyssna på orgelmusik i kyrkan kan vara väldigt avkopplande. Det här också till folkhälsan, även om det inte förknippas med det. Annars förknippas nog folkhälsa mest med mat och träning, säger Angela Poroli.
Programmet är med andra ord väldigt varierat, vilket är en fördel enligt projektledaren.
- Alla som anmälde sig får vara med och visa upp sin verksamhet. Vi har ett jättebra bredd på aktiviteterna. Det är viktigt att folk upptäcker alla aktiviteter som finns här i Falu kommun, säger hon.

Årligen återkommande

Programmet för veckan har delats ut till hushållen i kommunen. De finns även att hämta på flera platser i Falun, bland annat på stadshuset och stadsbiblioteket. Programmet går även att läsa på internet, via adressen www.falun.se/folkhalsoveckan
- Det här ska bli ett årligen återkommande arrangemang. Vi hoppas att aktiviteterna kommer att bli ännu fler nästa år, säger Angela Poroli.

PÄR SÖNNERT
023-475 08
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons