Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Främby hallar utvecklas

/

Annons

- Än är vi inte oroade över finanskrisen, utan är försiktigt optimistiska, säger Hans Ahlin, projektledare, och Kjell Grundström, affärsutvecklare för Främby hallar.
De ska få fart på industriområdet när Scania flyttar.

De är väl medvetna om att finanskrisen drabbar de företag som etablerat sig i området, eftersom de är beroende av Scania på ett eller annat sätt.
- Det hindrar inte att vi jobbar vidare med utvecklingen av det här rustika industriområdet. När Scania lämnar finns cirka 20000 kvadratmeter lokalyta med maskinpark och måleri att hyra. Det gäller att hitta de rätta intressenterna, säger Kjell Grundström.
Han säger att lågkonjunkturen var väntad, men sen kom finanskrisen och gjorde att Scania måste dra ner på produktionen.
- Det saknas pengar i systemet. Små åkare har inte råd att investera i nya bilar, de får inga lån. Jag hoppas krisen blir kortvarig, säger Grundström.
I nästa vecka flyttar Hans Ahlin in på området.
- Det första vi tänker göra är att öppna upp området. Ta bort grindarna och göra området mer tillgängligt. Vid halvårsskiftet 2009 finns här också 20 arbetsplatser i kontorsbyggnaden lämpliga för administration. Teknikcentrum har hösta prioritet och ska senast hösten 2010 finnas på plats och kunna skapa fler jobb, säger Ahlin.
Han menar att det finns en tilltro att det ska ordna sig trots finanskris och att Scania lämnar Falun.

RITA LARSSON
023-475 97
rita.larsson@daladem.se


Mer läsning

Annons