Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill stoppa cruisingen på Faluns gator

/

Annons

Christian von Sydow vill stoppa cruisingen i Falun.
Han tycker att politikerna ignorerar problemen, och att det handlar om hälsan för många människor.

I skrivelser till Naturvårdsverket och Miljödepartementet försöker Christian von Sydow stoppa cruisingen i Falun.
- Det är jättefina bilar, och killarna i Dalarna verkar mycket motorintresserade, men att köra runt, runt i 40 varv går inte. Ett eller två varv, och sedan ställa upp bilarna någonstans hade varit en bra lösning.
Den cruising som skedde våren 2007 fick Christian von Sydow att må dåligt. Han säger att han lider av hjärtproblem och att lukten från avgaserna var outhärdlig. Han tog därför kontakt med kommunalråd Dan Westerberg och påpekade att något måste göras.

Dålig luft ändå

- Vi talar om miljö och vår natur hela tiden, men ger ändå tillstånd till de här bilarna att åka runt. De har ingen avgasrening, och eftersom Falun ligger i en gryta har vi dålig luft ändå. Politikerna borde inse att vi inte kan tillåta detta i tätort.
Christian von Sydow hävdar att kommunalrådet aldrig hörde av sig, och i våras det dags för cruising igen.
- Politikerna nonchalerar problemet. Det handlar om tillståndet för många människor. Astmatiker, allergiker och många av oss äldre har problem med hälsan, då är det fruktansvärt jobbigt med alla avgaser som följer på cruisingen. Jag vill att Miljödepartementet och Naturvårdsverket nyper Falu kommun i örat.
MATTIAS KARLSSON

Mer läsning

Annons