Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon tatuerade ögonbrynen på 60-plusmässan

För femte året i följd är det seniorerna som sätts i fokus vid en mässa i sporthallen på Lugnet i Falun.

Annons

Målgruppen är personer över 60 år och de har en hel del att välja på bland mässmontrarna och arrangemangets scen.

På den sistnämnda höll exempelvis vinexperten Gunilla Hultgren ett uppskattat föredrag under onsdagen, den första av två mässdagar.

Årets 60-plusmässa i Falun besöktes av åtskilliga under de två dagar den hölls i sporthallen på Lugnet i Falun.

Utbudet på mässgolvet var brett, vilket bland annat utställaren Mattias Lindström konstaterade från sin plats strategiskt, precis innanför entrén.

– Dessutom en trevlig stämning och en bra målgrupp.

Till de sistnämnda hörde bland andra Yvonne Bönfors och Fhebe Hellman, Grycksbo respektive Ludvika, som tittade på plånböcker när vi träffade dem vid lunchtid på torsdagen.Då hade de varit på mässan ett tag, gått runt lite och exempelvis fått veta:

–Att vi har för dyra telefonabonnemang. Och så är det bra med alla pennor som finns här, säger de och skrattar.

Leena Elingsbo tatuerade ögonbryn på Gunilla Barkar.

Gunilla Barkar, Boda, Svärdsjö, besökte mässan av en annan anledning. För att låta sig tatueras. Hon låg på Leena Elingsbo, Falun och Stora Skedvi, behandlingsbrits efter att ungefär en timme tidigare fått ögonbrynen bedövade. Det var ögonbryn som skulle tatueras in.

Gunilla Barkar hade tänkt tatuera ögonbrynen redan för ett år sedan men då var kön för lång.

– Därför var jag hit igår (läs: onsdag) och bokade tid.Ögonbrynen betyder i likhet med håret och dess frisyr mycket för en människa.

– Ögonbrynen har till och med större betydelse, anser Leena Elingsbo, och nämner exempelvis om en rynkar på ögonbrynen, vilket syns bättre med dem på plats.

Yvonne Bönfors och Fhebe Hellman tittade bland annat på plånböcker i en mässmonter.

Mässan, som besöktes av tusentals personer under de två dagarna, frestade med såväl stora som små ting. En del nödvändigt i vardagen, som elabonnemang, annat som kan sätta guldkant på tillvaron i form av exempelvis kortare kryssningar. Däremellan till exempel städutrustning och glasögonputsning hos en optikerfirma som passade på att vända sig till mässans målgrupp, de över 60.

Blank, blankare... Joakim Olofsson, ser till att en av utställningsbilarna som körts från bilaffären i Kupolen, Borlänge, blänker.

Mer läsning