Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indisk stororder på 60 miljoner kronor för Dellner Couplers

Annons

Dellner Couplers har fått en stororder från Indien.
Ordern är på 60 miljoner kronor och en av de allra största ordrarna som företaget, som levererar tågkopplingar, har fått.
-- Det är jättebra för oss att komma in på den indiska marknaden, säger företagets vd Jerker Höglund.

Tunnelbanesystemet i Indien ska både byggas ut och restaureras. Därför har blickarna vänts mot väst och Sverige. Dellner Couplers har fått en order på att leverera tågkopplingar till Bombardiers tunnelbanetåg i Delhi Metro. Ordern är på 60 miljoner kronor och motsvarar drygt 10 procent av företagets årsomsättning.
-- Indien är en snabbt växande marknad vad gäller tågtrafiken. I Indien uppgraderas tågnäten med en bättre teknik. I dag finns det två tunnelbanor i Indien och det ska byggas fyra nya, säger Jerker Höglund.

Inte den största ordern

Ordern är dock inte den allra största för Dellner Couplers, som har sitt huvudkontor i Vika.
-- Nej, men jag skulle tro att den tar sig i på topp-fem sett till de största ordrarna genom tiderna. En vanlig order ligger på omkring 15, 20 miljoner kronor, berättar Jerker Höglund.

Leverans i höst

Företaget har jobbat med ordern i ett par månader, genom ett så kallat förhandsavtal. Sammanlagt tar det nio månader att färdigställa en order av den här storleken. De första leveranserna är planerade till hösten.
-- Indien är ett "tågland" med ett välutvecklat nät för både regiontåg, pendeltåg och tunnelbana. Även regiontågen och pendeltågen ska uppgraderas framöver, säger Jerker Höglund.
Vad innebär den här storordern för framtiden?
-- Vi har nu etablerat ett kontor i Indien. Det är jättebra för oss att komma in på den indiska marknaden. I Indien blir det allt viktigare att kunna transportera många människor snabbt. Miljödebatten är också viktig för tågbranschens framtid, säger Jerker Höglund.

PÄR SÖNNERT
023-475 84
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons