Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Integrationsveckan inledd i Falu kommun

Annons

Den här veckan ska Falu kommuns integrationspolitiska program lyftas fram.
Det blir aktiviteter alla dagar under integrationsveckan.
- Faluborna måste bli bättre på att öppna sina dörrar för flyktingarna, säger Maria Jonsson, projektledare på arbetsmarknads- och integrationskontoret.

Falu kommun tar emot drygt 100 flyktingar varje år. Målet är att kunna ta emot 165 om året. Men det gäller även att lyckas integrera flyktingarna i samhället. I går inleddes integrationsveckan, med en rad aktiviteter fram till lördag.
- Kommunens mottagning av flyktingar fungerar bra. Det är viktigt för oss att det integrationspolitiska programmet blir känt, säger kommunalrådet Dan Westerberg, c.

Dela ut broschyrer

Det integrationspolitiska programmet kallas för "Att gå varandra till mötes". I programmet tas flera mål upp, bland annat arbetet för demokrati och jämställdhet.
- Vi kommer att inleda försiktigt med affischering och att dela ut broschyrer på stan, säger Maria Jonsson, som även vill puffa lite för att Falun sticker ut i statistiken över så kallade instegsjobb.
- Det handlar om att flyktingar ska komma ut i arbetslivet så fort som möjligt. Målet är att 20 procent av flyktingarna ska jobba innan de har varit här i tolv månader. Falun är faktiskt bäst i länet på detta, säger Maria Jonsson.

Vill ha mer kontakt

75 procent av lönen för en person som har ett instegsjobb finansieras av staten. Tanken är att flyktingarna ska få jobb inom både den offentliga och privata sektorn.
- Dessutom visar våra undersökningar att flyktingarna vill ha mer och bättre kontakt med svenskarna. Faluborna måste bli bättre på att öppna sina dörrar för flyktingarna, säger Maria Jonsson.

PÄR SÖNNERT
023-475 61
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons