Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katten Sigge hemma igen efter en månad på vift

Annons

Den 16 år gamla katten Sigge försvann en kväll för fyra veckor sedan. Efter att ha letat febrilt och väntat nervöst gav matte Yvonne Johansson upp och ställde undan alla kattsaker. Då ringde telefonen.

- Det var en dam som bor på Åsgatan som frågade om jag saknade en katt och undrade om Sigge hade några speciella kännetecken. När jag sa att han suger på allt och allas örsnibbar sa hon direkt att hon hade hittat Sigge, säger Yvonne Johansson.

Yvonne Johanssons dotter Susanna, som idag är 23 år, fick Sigge i sjuårspresent. När Susanna flyttade hemifrån fick Sigge stanna kvar och han anses vara en familjemedlem.
- Ja, han är extra mycket familjemedlem eftersom jag blev änka för tio år sedan. Vi engagerade hela familjen i letandet efter honom, säger Yvonne Johansson.

När hon som vanligt släppte ut Sigge en kväll för fyra veckor sedan hände det ovanliga - Sigge stod inte utanför dörren som vanligt morgonen efter. Familj, släkt och vänner letade i ett par veckor men sedan började hoppet om att hitta Sigge försvinna.
- Efter en månad insåg jag att han inte skulle komma tillbaka så på kvällen innan telefonen ringde ställde jag faktiskt undan alla hans saker, säger Yvonne Johansson.

Sigge hittades vid Kopparbergs kyrka. Upphittaren, damen på Åsgatans 16-årige son, hade tagit Sigge till veterinären där det konstaterades att han var relativt oskadd men att han förmodligen hade råkat ut för något. Veterinären lyckades också spåra Sigges ägare genom den id-märkning som fanns i örat.
- Han hade tydligen bara legat stilla och skrikit så vi tror att han hade blivit påkörd, säger Yvonne Johansson.

Hon berättar att Sigge är lugnare än vanligt sedan han kom hem igen. Han har också fått rejält med räkor att trösta sig med. Men någon hittelön var det aldrig tal om.
- Damen ville inte ha någonting alls. Jag tänkte att det minsta jag kan göra är att betala för att hon och hennes son tagit Sigge till veterinären men det gick hon inte med på det heller. Jag är evigt tacksam och lycklig för att det finns sådana människor, säger Yvonne Johansson.


LINUS HELLERSTEDT
023-47508
linus.hellerstedt@daladem.se


Har du också en katthistoria? Kanske har din katt varit försvunnen ännu längre än Sigge?
Hör av dig till DD: red@daladem.se eller 023-47663

Mer läsning

Annons