Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsumentverkets nye GD berömmer Falun på plats

Annons

1 september blev Gunnar Larsson generaldirektör på Konsumentverket och Konsumentombudsman. När han gör sina första studiebesök ute i landet väljer han Falun och Gävle, därför att han hört att här fungerar konsumentrådgivning och budget-rådgivning bra.

Hans svåger är från Grycksbo, så han känner sig inte helt främmande i Falun. Han bor i Karlstad där konsumentverket numer är stationerat.
Han är väl medveten om att de som utför konsumentrådgivningen och träffar människorna är de som arbetar på kommunal nivå.

Gott exempel

Hans medarbetare berättade att i Falun har politikerna inte valt att lägga ned konsumentrådgivningen när kommunens ekonomi kärvar. I stället har man föredömligt lagt budgetrådgivning och konsumentrådgivning under samma förvaltning och låtit dem som arbetar med detta dela lokaler.

God rådgivning

- Det är exempel på god konsumentrådgivning, säger Gunnar Larsson. Falun ligger lite i framkant.
Konsumentrådgivare Veronica Lidman-Ek och budgetrådgivare Ann-Christin Rudholm, som snart ska redogöra för sitt sätt arbeta, ler i bakgrunden.
Gunnar Larsson säger att Konsumentverket ska fungera som coach, stödja och hjälpa till med experthjälp och verktyg.

Roligt jobb

Träffen han ska ha med Faluns rådgivare innefattar också kommunalrådet Dan Westerberg,c, och oppositionsrådet Roza Güclü Hedin, s.

Sms-lån

Gunnar Larsson hinner med att berätta att han har ett jätteroligt jobb som han faktiskt sökte själv.
- Jag skulle nog inte ha sökt om det bara vore ett generaldirektörsjobb, säger Gunnar Larsson.
De som är roligt är det olika rollerna. Som KO får man ju till och med vara med och driva processer mot t ex Ryan Air som behandlar passagerarna illa eller försöka stoppa, eller i varje fall begränsa sms-lånen.

Mer läsning

Annons