Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Manick" orsakade oro bland personalen

Annons

Området kring SEB på Åsgatan i centrala Falun spärrades av under en knapp timme på torsdagsförmiddagen. Ett upphittat föremål i en servicebox oroade personalen och polis kallades till banken.

När personalen kom till banken på morgonen upptäcktes ett misstänkt föremål i serviceboxen. Personalen blev oroliga och ringde polisen.
En speciell bombgrupp kallades till banken för att undersöka det misstänkta föremålet. Efter lite mer än en timme blåstes faran över och avspärrningarna kunde hävas.
- Vi hade sådan tur att bombgruppen från Stockholm av en händelse var på genomresa. De kom till platsen och trots att de inte hade någon riktig bombutrustning med sig kunde de konstatera att det inte handlade om någon bomb, säger poliskommissarie Bo Eriksson.
- Det har inte hänt något sådant här tidigare i Falun vad jag vet, även om det vid enstaka tillfällen har hänt att någon har ringt in bombhot, fortsätter Bo Eriksson.
Han säger att händelsen förmodligen kommer att rubriceras som ett brott men att det är oklart vad rubriceringen blir. Det finns i nuläget inte heller någon misstänkt gärningsman.
- Det är lite grann en gråzon om vad det egentligen handlar om för brott det här. Därför är det svårt att kommentera så här direkt vad rubriceringen kommer att bli, säger Bo Eriksson
Polisen vet ännu inte om det finns någon övervakningskamera som kan ha fångat personen som placerade föremålet i serviceboxen.

LINUS HELLERSTEDT
023-47508
linus.hellerstedt@daladem.se

Mer läsning

Annons