Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missbruket växer i Herrhagen

Annons

Bland de boende i Herrhagen går åsikterna isär. Flera vi talar med säger att de inte märker av någonting, medan andra säger att området blivit tydligt sämre med tiden, och att det främst är unga personer det gäller.

På en parkering träffar vi en man som säger att problemen med missbruk i Herrhagen är värre än någonsin. Han vill inte gå ut med sitt namn och säger att bilen skulle kunna bli sönderslagen, eller att de skulle kunna ge sig på honom om de fick reda på vem han var.
- Polisen är här varenda natt nu. Från att ha varit ett lugnt område har det gått rätt ned det senaste året.

Mycket liv

Han säger att han känner till minst två lägenheter i området där man använder narkotika och pekar mot några av hyreshusen.
- Det har väl såklart funnits lite jämt, men det har man mest hört om. Nu märker man av det, vi har haft inbrott i förråd och det är mycket liv om kvällarna, men när vi klagar till Kopparstaden säger de bara att vi ska ringa Securitas.
Han säger att rör sig om yngre personer, knappast äldre än 25, något som Mats Andersson på Ica supermarket i Slätta centrum håller med om, även om han tycker att det var värre för några år sedan.
- Det finns tre, fyra stycken här som inte kan hantera det, men jag håller mig väl med dem. Jag upplever att problemet var större för några år sedan.

”Synd om dem”

Mats Andersson berättar att det hänt att personerna varit stimmiga, men att de inte ställt till med något värre i butiken.
- Nej, man ser ju när de kommer, och det räcker att man hejar och småpratar lite med dem så förstår de att vi har koll. De här känner vi till, och jag tror de har gränser för hur långt de går, men skulle de dra till sig personer utifrån vet vi ju inte vad som händer. Jag tycker synd om dem, ibland när de dyker upp är de helt borta.

Har blivit värre

På Statoilmacken som ligger i området, jobbar en kvinna som också bor i Herrhagen. Hon tycker absolut att det blivit värre det senaste året.
- En kväll kom det några killar som handlade i butiken, men han som skulle betala fick upp en påse med knark istället för pengar, två gånger. De tyckte det var jätteroligt, men jag tyckte såklart det var obehagligt.
- Vi som bor i Herrhagen ser ju polisen komma med blåljus hela tiden. Det måste göras något, men jag vet inte vem som skulle göra det. Jag vill inte skylla på Kopparstaden, folk måste ju ha någonstans att bo. Men i omgångar har det varit väldigt otrevligt i huset med fester fem, sex, sju dagar i veckan.
Hon förklarar också att hon alltid kör bil till och från butiken, trots att hon bor så nära.
- Jag är orolig, känner mig utsatt och man vet aldrig vad det är för människor som rör sig i området.
Däremot säger hon att hon känner sig ganska trygg i butiken, då den har mycket kunder som kommer in hela tiden.
MATTIAS KARLSSON
023-47508
mattias.karlsson@daladem.se

Mer läsning

Annons