Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det dags för Skördefest på Vassbo • Besökarnas grönsaker ställs ut

Annons

På söndag är det dags för årets Skördefest på Vassbo.
Besökarna uppmanas att ta med sig sina egenodlade grönsaker och ställa upp i tävlingar med dem.
- Intresset för trädgårdar är stort här i Dalarna, tror Ellen Andreasson, nyexaminerad trädgårdskonsult som har sin bas på Vassbo.

Skördefesten på Vassbo är ett säkert tecken på att hösten kommer allt närmare. På söndag bjuds allmänheten in till Vassbo för att fira Skördefesten. De besökare som vill får gärna ta med sig sina egenodlade grönsaker, att tävla med.
- Vi delar ut pris i tre klasser; vackrast skördekorg, vackrast blombukett i passande vas, samt största ätliga grönsak. De som inte har med sig några grönsaker kan till exempel gå tipspromenad i stället, säger Inga-Maj Eriksson, från Vassbo vänner.

Skapande för barnen

Det blir även aktiviteter för barnen. De får några grönsaker och pinnar som de ska skapa saker med. Allt som skapas visas upp. En jury bestående av Kerstin Svärd, Jan-Olov Montelius och Jenny Hellström bedömer sedan vilket av skapelserna som är vackrast.
- Den största nyheten i år är nog Ellen, säger Inga-Maj Eriksson och syftar på den 22-åriga nyexaminerade trädgårdskonsulenten som har fått trädgårdsintresset med modersmjölken.
- Min mamma var gravid med mig när hon gick trädgårdsskola här på Vassbo. Sedan har jag blivit intresserad av trädgårdar, berättar Ellen Andreasson.

Vad gör en trädgårdskonsulent?
- Jag åker runt till privatpersoner som vill ha tips och råd på vad de ska göra med sin trädgård. Sedan tittar jag på vad som kan förbättrar och utvecklas i trädgården. Jag tror att intresset för trädgårdar är stort här i Dalarna och det ökar generellt i hela landet, säger Ellen Andreasson.

Flyttar in vid regn

Arrangemanget står dock inte och faller med vädret. Skulle det bli regn så flyttas aktiviteterna in i växthusen.
- Många tror nog att det inte är någon mening med att åka hit om det blir regn, men så är det inte, säger Inga-Maj Eriksson.
- Jag tycker att det nästan är bättre om det regnar. Det är mysigt när regndropparna smattrar mot taken på växthusen, tycker Ellen Andreasson.

PÄR SÖNNERT
023-475 61
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons