Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är sommartiden över för den här gången

/
  • Här tog sommaren definitivt slut för den här gången. I morgon infaller oåterkalleligt en annan tid - vintern!

I morgon - söndag - vrider vi obarmhärtigt klockans timvisare ett snäpp tillbaka och ger därmed vintern en tidsmässig legitimation. Om än en inledningsvis mörk och aningen dyster sådan. I den allra sista dallrande sommartiden letade vi i spillrorna av ljus och fägring efter sju sorters blomster att lägga under kudden. Men var det över huvud taget möjligt? Eller var det redan försent?

Annons

Med endast 240 dagar kvar till den ack så efterlängtade midsommaraftonen den 23 juni nästa år begav vi oss ut i naturen - och ordentligt som sig bör - utrustade med tubkikare på jakt efter sju sorters blommor att lägga under pillowen. Vi hittade sex praktexemplar innan vi tvingades ge upp och resignerat stuva ner hela tittutrustningen. Men då hade vi glädjande nog funnit varianter av något som liknade blåklocka, prästkrage, maskros, rödklöver, smörblomster och rölleka. Endast en blomma återstod alltså. Den tilltänkta - en simpel returblommande lupin - trodde vi oss utan större problem kunna uppbringa vid hoppbackarnas bromsplan på Lugnet i Falun.

Men ack vad vi bedrog oss. För där hade vintern likt en amöba i jätteformat redan tagit skamgrepp på den allra sista av årets återstående sommartid med ett brett och tjockt vitt snötäcke. Respektlöst och okänsligt kan tyckas. Och dessutom en hel dag för tidigt - fegt nog!

Mer läsning

Annons