Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybyggda pergolor på Galgberget får beröm av ordförande Karin Lindå

Annons

För tio år sedan gick bostadsrättsföreningen på Galgberget i konkurs. Föreningen rekonstruerades och nu firar man 10-årsjubileum i den nya föreningen.

Som ett led i firandet inviger i dag bostadsrättsföreningen Galgberget två nya pergolor, som byggts av de boende.
- Vilket fint jobb gubbarna har gjort, säger föreningens ordförande, Karin Lindå.

Storslagna planer

Hela området byggdes för Bo 91, bostadsutställningen. 1998 gick bostadsrättsföreningen i konkurs. Och föreningen rekonstruerades. Nu har föreningen en stabil ekonomi och inga tomma lägenheter.
- Då var det naturligtvis dystert och tidningarna skrev ner det här området. Till och med menade en del att Galgberget aldrig borde ha byggts, berättar Karin Lindå.
Till en början hade kommunen storslagna planer för området. Det skulle bli bank, affärer och allt möjligt.


- Men det blev inget av med det. Men nu byggs det ännu flera bostäder här uppe, och det är bra. Jag tycker det här är en fantastisk stadsdel, som tyvärr verkar ha kommit lite på undantag hos kommunen, anser Karin Lindå, som i alla fall önskar sig två saker:
- Vi måste få bättre bussförbindelser, så som de andra stadsdelarna har. Vi måste få en buss som går redan klockan sex på morgon, så folk hinner till jobbet. Och sen vill vi ha en sen kvällsbuss och gärna en liten affär. Sedan är vi nog nöjda.
Pergolorna har byggts av de boende med fyra män i spetsen, nämligen Rune Svedlund, Bo Karlsson, Kenneth Greek och Krister Skytt.


MATS LARSSON
023-475 55
mats.larsson@daladem.se

Mer läsning

Annons