Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Och inomhus ser det ut som för 30 år sedan"

Annons

Ett godkänt staket som barnen inte kan klättra över. Det kräver föräldrar till barn på Främby förskola. Det behövs också en uppfräschning inomhus, säger Patrik Bergsten och Marianne Jonsson.
- Det ser ut precis som det gjorde när min sambo var dagisbarn här för 30 år sedan, berättar Patrik Bergsten.

Föräldrarna lämnar in en namnlista till kommunen i dagarna med krav på ett säkert staket, berättar Patrik Bergsten och Marianne Jonsson. De visar den del av staketet som är extra dålig och lutar kraftigt. Staketet är i trä och lågt med tvärslåar längs med ribborna som gör att barnen lätt kan klättra över, betonar de.
- Vad vi vet har det inte hänt ännu. Personalen är också extra vaksam. Men det ska inte behöva gå så långt som till en olycka innan något händer, tycker Marianne Jonsson.
Förskolan ligger naturskönt nära Runn och med skogen intill.
- Men tyvärr har barnen inte så mycket av naturen på sin gård, det skulle behövas lite mer grönytor så att de fick lite mer att springa på. Det är ju ett 50-tal barn här som mest, säger Patrik Bergsten.
- Och när bytte de sand i sandlådorna senast. Det ska ske med jämna mellanrum. Och sanden under gungor och klätterställningar ska fräsas regelbundet så att den inte blir kompakt för att barnen inte ska göra sig illa om de ramlar. Det finns regler för det här, säger han.
Inne i förskolan är det slitet på väggar och många märken efter hyllor och annat. I ett tvättrum har tapeten släppt mellan handfaten. Det saknas lister på en del håll och den gula mattan som ligger på golvet ser ut att vara från 70-talet. Den har också släppt från underlaget på vissa ställen.
- Det var dagis här på 70-talet också när min sambo gick här. Sedan har skolan haft lokalen och nu är det förskola med små barn igen, berättar han.
Eftersom det varit olika verksamheter har lokalerna slitits ännu mer, betonar han.
Marianne Jonssons dotter Amanda och Patrik Bergstens dotter Matilda kliver i sina stövlar som står i hallen till avdelningen Näset. Här på väggen har personalen satt upp ett tyg där de hängt höstpynt som barnen tillverkat.
- Personalen är fantastisk. De gör allt för fixa till det. Här har de dolt märken efter hyllor, berättar Marianne Jonsson.
Björken, Lönnen och Näset ingår i Främby förskola. Näset är den senaste avdelningen som kom till när det behövdes fler platser i förskolan.

KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se


Mer läsning

Annons