Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Playground Squad får stöd av dataspelsbranschen

Annons

Det är ännu oklart om dataspelsutbildningen Playground Squad finns kvar nästa år.
Nu får Playground Squad stöd av data-spelsbranschen.
- Playground Squad är en av de bästa dataspelsutbildningarna i Europa, säger Sten Selander, senior advisor åt Dataspelsbranschen.

DD har tidigare berättat om att KY-utbildningarna ska bli yrkeshögskoleutbildningar nästa år och därmed mer än halveras i antal. Framtiden för Playground Squad, som är placerad i Falun, är därmed osäker. KY-myndigheten vill nämligen centrera sådana utbildningar till Stockholm, Göteborg och Malmö.
- Allt funkar inte alltid bäst i storstäderna. Play-ground Squad är en ansedd utbildning, både nationellt och internationell. Den är en av de bästa i Sverige, som är ledande i Europa, säger Sten Selander.

Beslut i mars

Beslutet om Playground Squad blir kvar eller ej kommer att fattas i mars.
- De flesta av eleverna på utbildningen går direkt ut i yrkeslivet efter examen. Det vore tråkigt om utbildningen skulle flyttas. Här har vi en toppmodern utbildning, så varför ska man pilla på något som fungerar bra? frågar sig Sten Selander, som även menar att Play-ground Squads goda rykte samt inkubatorverksamhet är viktig.

”En viktig diskussion”

- Det tar tid att bygga upp ett stort nätverk, det är ingenting man gör i en handvändning. Play-ground Squad jobbar hårt med att kvalitetssäkra utbildningen. Tack vare inkubatorverksamheten har utbildningen många företag som samarbetspartners. Dataspelsbranschen är en viktig del i den svenska industrin och där spelar Falun en viktig roll. Visserligen är ingenting klart ännu, men det här är en mycket viktig diskussion, slår Sten Selander fast.

PÄR SÖNNERT
023-475 08
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons