Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara besökte kick-offen för Ung Företagsamhet och berättade om sitt företag

/
  • Tillsammans med kompisen Anna Hämberg startade Sara Rywe ett företag som anordnade dansskolor för barn mellan nio och tretton år. De vann länsfinalen och kom två i riksfinalen i fjol. I går gav hon ett hjälpande hand, i form av goda råd, till den nya kull

Annons

I går hölls en kick-off för blivande unga företagare i Dalarna.
En av föreläsarna var Sara Rywe, som varit framgångsrik med det UF-företag som hon drev tillsammans med en kompis.
- Vi har funderat på att starta upp företaget igen, men i så fall får det bli vid sidan av studierna, säger hon.

I fjol vann Sara Rywe och kompisen Anna Hämberg länstävlingen i Ung Företagsamhet. De kom sedan tvåa i riksfinalen.
- Vi fick pris som näst bästa företag och som näst bästa tjänst. Det har aldrig hänt förut att ett dalaföretag har fått två priser i riksfinalen, berättar Sara Rywe.

Dansskolor

De båda tjejerna är väldigt dansintresserade och valde att starta företaget ”Dance UF”, som arrangerade dansskolor.
- Vi satsade på att se till så att barnen som deltog trivdes. Genom många gemensamma lekar och träffar skapade vi den bästa sammanhållningen som jag någonsin har varit med om, säger Sara Rywe.

Fick jobb i Argentina

Via framgångarna fick tjejerna chansen att besöka i europafinalen i Ung Företagsamhet. Där knöt de kontakter som har gjort att Sara Rywe nu ska resa jorden runt och jobba i bland annat Buenos Aires.
- Sedan ska jag och Anna börja läsa vid något universitet. Vi får se vad det blir, men först ska vi ha ett sabbatsår, säger Sara, som tog studenten i våras.

Kommer ni att fortsätta med företaget?
- Man måste avveckla företaget, det ingår i kursen. Vi har funderat på att starta upp det igen, men i så fall får det bli vid sidan av studierna. Vi vill syssla med annat än bara dans, säger Sara Rywe.
Och nu är det alltså dags för en ny kull med unga företagare. Sara Rywe delade med sig av några tips till de nästan 700 gymnasieeleverna, från hela länet, som hade samlats på Lugnet för kick-offen för det nya UF-året.

Media viktigt

- Det är viktigt att ha synas i media, att knyta kontakter och att kunna samarbeta. Man bör inte starta ett företag med sin bästa kompis, för då tröttnar man snabbt på varandra. Men det viktigaste av allt är att man gör något som man brinner för, berättade Sara Rywe för eleverna.

Mer läsning

Annons