Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skarp lukt visade sig vara ofarlig

Annons

Eleverna och personalen på Västra skolan fick ta tidigt sommarlov i går.
De skickades hem när en skarp lukt uppstod i samband med renoveringen av skolan.
- Vi ville inte riskera något, säger rektor Inger Nyberg-Gummesson.
Lukten var dock ofarlig, det visade sig handla om tjära.

Kommunfastigheter håller på att renovera Västra skolan. Bland annat ska ett flertal podium plockas bort och många mattor ska bytas ut.
- Det här är en förberedelse inför höstterminen. Det är Kommunfastigheter som sköter renoveringen och det passade väl bäst för deras entreprenörer att göra det nu i stället för under sommarlovet, säger Inger Nyberg-Gummesson.

Skickades hem

På torsdagsmorgonen uppstod plötsligt en skarp lukt, vilket gjorde att skolledningen tog ett snabbt beslut att skicka hem eleverna och personalen under förmiddagen.
- Vår bedömning var att någon kanske skulle börja må dåligt av lukten. Vi visste inte vad det var och ville inte riskera någonting, säger Inger Nyberg-Gummesson.

Orsaken var tjära

Senare på förmiddagen kom rapporten från Kommunfastigheter. Lukten kom från den tjära som använts som klister för att få fast klassrummens mattor i golvet. Ingen fara för någons hälsa alltså.
- Eleverna och personalen kommer till skolan som vanligt igen i morgon. De var inte alls ledsna över att få lite extra ledigt, säger Inger Nyberg-Gummesson.

PÄR SÖNNERT
023-475 61
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons