Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slödder och skarn skänker årets överskott till Ria

Annons

Spexarna Slödder och skarn skänker på måndag sitt budgetöverskott på 7.300 kronor till Ria-stugan.
- Ett naturligt beslut, menar föreningens ordförande Pertti Nyberg.

Teaterföreningen Slödder och skarn fattade vid sitt senaste årsmöte beslutet att skänka föreningens budgetöverskott på drygt 7 000 kronor till Ria-stugan.
Men att de ser inte på beslutet som en gest av välgörenhet är föreningens ordförande Pertti Nyberg ytterst noga med att poängtera.

En kul grej

- Det är snarare så att vi såg det som en kul grej att göra, som också föll sig väldigt naturligt, med tanke på vad vi står för, säger han.
- Dessutom är det ju roligt, människor förväntar sig kanske inte att vi, med tanke på de karaktärer vi spelar, i samma veva ska gå och vara lite filantropiska av oss. Eller hur?
Föreningen motiverar sitt beslut på följande sätt, i ett utskick till Dala-Demokratens redaktion: ”Vi har för mycket pengar, det passar inte in i vår image.”

Spelar underdogs

Pertti Nyberg förklarar uttalandet med att de oftast spelar det medeltida samhällets underdogs.
- Det är ju ingen som kan tänka sig oss på annat sätt än som barskrapade, när vi kommer där, försupna och skitiga. Att vi skulle ha ett budgetöverskott och sitta på en massa pengar, det går ju inte för sig, säger Pertti skämtsamt.
Hur pass viktigt är det sociala engagemanget för er?
- Det är klart att det finns ett visst mått av engagemang. Även om vi ofta har tokerier för oss är det självklart att det finns en viss underton av allvar i det hela. Klasskillnaderna finns nu, likväl som förr i tiden, skillnaden är bara att idag är de kanske inte lika framträdande på samma sätt, utan göms undan för att människor inte vill se problemen.
Hur kommer det sig att ni väljer att skänka pengar till just Ria?
- Det föll sig väldigt naturligt även det, vi har skänkt pengar till Ria tidigare, via Falun Street. Förslaget kom upp på årsmötet, och alla var positiva till det. Så enkelt är det.
HANNA BORGS
hanna.borgs@daladem.se

Mer läsning

Annons