Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stigaregatan och Myntgatan öppnas för gång- och cykeltrafikanter

Annons

Äntligen kommer fotgängare och cyklister kunna passera förbi Egnellska huset från Stigaregatan och Myntgatan.
- Om det går bra öppnas avstängningen under nästa vecka, säger Olle Wiking, fastighetschef för Kommunfastigheter, som har fått uppdraget att genomföra de åtgärder som behövs för att säkerställa passagen.

Den tekniska undersökningen som gjorts visar att det finns möjlighet att öppna avstängningen.
- Stämmer det ska jag bjuda alla kunder på kaffe och kaka den dagen, säger Maria Hedberg, som äger blomsteraffären på Stigaregatan.

Blev isolerad

Sen Egnellska branden i början av april blev hon helt isolerad från centrum på grund av avstängningen som gjordes för att skydda allmänheten för rasrisk.
Hon låter lite skeptisk när hon får höra nyheten.

Fin julklapp

- Det låter ju helt underbart. Jag tänker främst på alla pensionärer och boende i området som varit tvungna att gå omvägar för att komma ner på stan. Det blir en bra julklapp till alla här i stan, säger Maria Hedberg.
Själv fick hon besked att avstängningen skulle öppnas upp vecka 33.
- Nu är det vecka 50, så jag väntar med att ta ut glädjen i förväg. Men kan man lita på att det stämmer blir det ju även bra för biltrafikanter. De kan ställa bilen på den här sidan ån och sen promenera ner på stan. Det finns gott om parkeringsplatser på ödetomten vid Engelbrektsgatan, säger Maria Hedberg.
DD har sökt kommunalrådet Mikael Rosén för att få beskedet bekräftat från flera håll, men utan resultat.

Mer läsning

Annons