Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träbryggor byts ut mot aluminium - Stångtjärns badplats först ut

Annons

Badplatsbryggorna i Falu kommun kan komma att bytas ut till aluminiumbryggor.
Vid Stångtjärns badplats är först ut i försöket.
- Jag hoppas att det kommer att bli uppskattat, säger Jonas Boström, anläggningsansvarig på trafik- och fritidsförvaltningen.

Med tanke på det fina vädret är det kanske många som övervägt att svalka sig med ett dopp i helgen. Sara Weibert badade vid Stångtjärns badplats i går.
- Det var kallt, men skönt, meddelar hon, medan hon solar på den nya bryggan.

Testa något nytt

För en månad sedan ersattes nämligen den "vanliga" bryggan i Stångtjärn med en aluminiumbrygga. Detta är ett första test av trafik- och fritidsförvaltningen och om testet faller väl ut kan fler kommunala badplatser i Falun få aluminiumbryggor.
- Jag ville testa något nytt. Det finns många fördelar med en brygga av aluminium. Skaderisken minskar eftersom det inte finns några spikar eller skruvar som sticker upp. Dessutom håller aluminiumbryggan längre än vad träbryggorna gör. Det blir inte heller speciellt mycket dyrare med den här lösningen, berättar Jonas Boström.

Satsar på badplatserna

Kommunen gör ett stort arbete vid badplatserna den här säsongen. Dåliga bryggor ska ersättas och det ska röjas och målas om där det behövs.
- Vi satsar mycket på badplatserna i år. I Stångtjärn väntar vi ännu på att få dit landgången. Vi ska även göra bryggor som är anpassade för funktionshindrade i Roxnäs och Kålgården, säger Jonas Boström, som även påpekar att kommunen samarbetar med olika föreningar som hjälper till med underhåll av badplatserna.
- De gör ett jättejobb, berömmer han.
Nu återstår det att se vad badarna själva tycker om den nya lösningen med aluminiumbryggor.
- Det är ingen som har hört av sig ännu. Jag hoppas att det här kommer att bli uppskattat, säger Jonas Boström.

PÄR SÖNNERT
023-475 61
par.sonnert@daladem.se


Vad tycker du om den nya lösningen med aluminiumbryggor? Kommentera och tyck till här nedanför.

Mer läsning

Annons