Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre syskonpar ska representera Falun och Borlänge

/
  • De tre

Annons

Falun och Borlänge suddar ut kommungränsen och har genom en offentlig tävling utsett tre ”syskonpar” vars uppgift är att bli städernas ambassadörer för ungdomar, hemåtvändare och arbetsmarknad.
- Målet är att jobba för en gemensam stad och tillsammans är vi 100 000 invånare, säger kommunalråden Mikael Rosén, Falun och Nils Persson, Borlänge.

Vinnarparen offentliggjordes på måndagen i residenset av landshövding Maria Norrfalk som suttit i juryn tillsammans med Jenny Kallur, Roger Johansson, Borlänge kommun och Lena Säfström, Falu kommun.
Under sommaren har falu- och borlängebor uppmanats att anmäla sitt intresse för tävlingen för att vara kommunernas ansikte utåt.

Syskonpar 1

Vinnare är Vedran Calvin Bozic och Linn Anderson, valda till kommunernas ungdomsambassadörer.
Vedran är 20 år, bor i Borlänge och är en kommande musikalartist, som älskar att stå på scenen, senast i Borlänge musikteaterns uppsättning av Grease, där även 20-åriga Linn spelat rollen Sandy.
Linn bor i Falun. Båda har musik och teater som sina stora intressen.

Syskopar 2

Christian Fredin, Falun, och Carolin Karlsson, Borlänge, är syskonparet som ska representera arbetsmarknaden.
Christian är 26 år och har studerat ekonomprogrammet på Högskolan Dalarna och är nu färdig föertagsekonom och leder ett bemanningsföretag med inriktning mot industri, lager samt kontor. Han är också mycket sportintresserad.
Hans ”syskon”, Carolin, är 25 år och har studerat sociologi och personvetenskap.
I dag arbetar hon som personalansvarig på Christians bemanningsföretag, där hon sysslar med rekryteringar och kundkontakter.

Syskonpar 3

Hemvändarna personifieras av Ann-Katrin Huss och Catharina Enhörning som båda har återvänt till Dalarna och Borlänge respektive Falun efter flera års studier och arbete på annat håll.
- Jag har arbetat, rest, läst och bildat familj. Jag räknas nog som en typisk hemvändare, säger Ann-Katrin Huss i ett pressmeddelande om att utses till ett av de båda kommunernas nya ansikten utåt.
RITA LARSSON

Mer läsning

Annons