Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Kranbil knäckte träbron - Avspärrat för rasningsrisk

En kranbil körde in i en gångbro och knäckte den kraftigt. Strax därpå stängdes vägen vid Källviksbacken i Falun av helt, på grund av rasningsrisk. UPPDATERING: Klart att bron ska plockas ner.

Annons

Det var vid lunchtid på fredagen som en lastbil med kran knäckte gångbron på Källviksvägen, strax nedanför City Gross. Anledningen var att lastbilen inte hade kranen i transportläge, så att ekipaget helt enkelt var för högt för att ta sig under bron.

– Kranen på lastbilen har tagit i bron och knäckt den yttre balken, säger Johan Eriksson, styrkeledare på Räddningstjänsten DalaMitt.

Vägen stängdes av direkt, från infarten till City Gross ner till Hinsnoret-korsningen, och på eftermiddagen på fredagen hade vägen ännu inte öppnats för trafik.

– Just nu är det inte heller fullhöjd på vägen i och med att bron hänger ner, så det är det man är lite orolig för, om det kommer en fullstor lastbil här, vad händer då? Därför är det helt avspärrat, sade Johan Eriksson till Dala-Demokraten på plats.

Senare på fredagen bestämde Falu kommun att bron ska plockas ner för att repareras. Man bedömer att bron tagit för mycket skada för att kunna renoveras på plats.

Mer läsning