Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väskan med familjens kläder kom bort

/
  • -- Det gäller att inte ge upp, säger Håkan Arcari som fick ersättning för familjens förlorade kläder till slut och även för förlorad fritid tack vare en artikel i DD. Dottern Ida visar sarin som fick ersätta hennes mammas förlorade kläder. Ida  och Adam

Annons

Semestern blev en mardröm för familjen Arcari. Väskan med familjens alla kläder försvann.
- Min fru gick i t-shirt och en sari i två veckor och jag i för små badbrallor och trång t-shirt, säger Håkan Arcari som fick ersättning till slut, även för förlorad fritid.

I dag skrattar familjen Arcari åt eländet.
- Men det blev en semester vi sent ska glömma, säger Håkan Arcari och visar det tunna skynket som fick ersätta en stor del av hans frus garderob under semestern i den egyptiska staden Hurghada 2007.
Eftersom familjen satsat på en jättestor väska - 32 kilo- med all packning för enkelhetens skull miste alla fyra både kläder, dvd-skivor, smink och mycket annat.
De försökte hitta andra kläder i butikerna på plats.
- Det gick bra till barnen. Men inte till mig. Jag har storlek XXL här hemma. Och XXL i Egypten är ungefär som medium här. Så du kan tänka dig hur det gick.
- Jag är ju ingen pygmé precis, säger Håkan Arcari om sina 180 centimeter och 120 kilo.
Det låter roligt när Håkan och hans barn Ida och Adam som är 8 och 9 i dag skrattar och berättar men drömsemestern blev rena mardrömmen, säger han.
- Barnen kunde ju simma och bada men hela familjen blev väldigt begränsad eftersom min fru och jag inte hade kläder som vi ville göra annat än det mest nödvändiga i.

Samma plagg jämt

- Det var inte roligt att gå ner i matsalen dag efter dag i samma trånga badbrallor t-shirt. Det blev så att vi åt och sedan gick upp på rummet.
Till råga på allt hade Håkan Arcari brutit armbågen och gick med gips på resan.
- Det var vidrigt att prova kläder i 30-40-gradig hetta dessutom.
Tack och lov var det en resa där alla måltider ingick i priset, säger han.
Till slut fick de ersättning för sina förlorade kläder, de kläder de tvingades köpa och en del annat som fanns i väskan som ännu inte dykt upp.
Tack vare en artikel i Dala-Demokraten fick de också ersättning för förlorad fritid.
- Den familj som det handlade om hade också fått semestern förstörd. Så vi sökte och när SAS inte ville ge det vi begärde gick vi till Allmänna reklamationsnämnden som tyckte att vi skulle få 7 000 kronor.
Även om de sökte så mycket för var och en av de fyra i familjen så är pengarna plåster på såren eftersom de inte visste att man kunde söka sådan ersättning, säger Håkan Arcari.
Familjen har inte slutat resa. Och de gav Egypten en ny chans.
- Det var ju inte resmålet det var fel på. Men nästa gång vi åkte dit packade min fru alla viktiga saker i handbagaget.
KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se

Mer läsning

Annons