Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växande affärscentrum vid Regementet

Annons

Nu är hela den gamla Blå hallen butiksområde. Under tre dagar invigs tre nya butiker; Siba, Intersport och Nordsjö färg.
Och området växer. Mc Donald´s är på gång bakom Plantagen och bakom Ica Maxi finns en rad intressenter när fastighetsbolaget säljer ut.

Siba slog upp portarna redan i tisdags och i dag, torsdag, invigs både Intersport och Nordsjö färg i samma huskropp. Till höger om den nya butikslängan ligger Plantagen och till vänster Ica Maxi. Det är cirka 10000 kvadratmeter butiksyta som upptar hela den gamla Blå hallen. Så kallades parkeringen för Dalregementets militärfordon. En hall i det fria med en blå himmel som tak. Men det nya affärscentrumet fortsätter att växa.
-- Tanken är att det inte ska konkurrera med handeln i centrum. Här passar butiker med lite mer skrymmande varor som byggvaror och annat man handlar sällan, säger Hans Ahlin, näringslivschef.
Han har fått en rad förfrågningar om området bakom Ica Maxi där Dagon som köpte fastigheter på regementsområdet av Vasallen. Nu är Dagon på väg att sälja. Han tror inte att den detaljplan som måste till stöter på några hinder.
Åt andra hållet, bakom Plantagen äger Mc Donald´s och OK mark. Mc Donald´s håller på att förnya sin bygglovsansökan. Det fattas inte mycket innan hamburgerkedjan kan sätta spaden i jorden, menar Ahlin. OK fullföljde aldrig sin ansökan.
-- Vi hade kö ända till området mellan Nordsjö färg och Ica Maxi när vi invigde under tisdagen, berättar David Wijkström, varuhuschef för Siba.
Siba som grundades i Göteborg har etablerat butiker längre och längre norrut, berättar han.
-- Vi finns både i Sundsvall, Gävle, Uppsala och Falun. Folk stressar inte lika mycket här som i Stockholm. Det är trevligt, tycker han.
Marcus Sjöstrand och Hampus Olsson kollar runt i butiken.
-- Vi kollar efter något nytt och billigt, berättar Marcus Sjöstrand.
13 personer arbetar i Sibabutiken, berättar Wijkström. Ungefär lika många kommer att jobba i Intersport vägg i vägg som invigs i dag, torsdag, berättar Ulf Ericsson som är chef både för Intersportbutiken här på Regementet, den i city och en i Bollnäs.
-- Falun är en sportig stad och dessutom mycket större än Bollnäs. Här behövs två butiker, säger han.
Nordsjö färg flyttar butiken på Ingarvet till Regementet.
-- Vi utökar med tre anställda i och med flytten och blir totalt åtta. Och vi inriktar oss mer mot vanliga kunder än mot firmor i den nya butiken, berättar Lars-Erik Ryding som är chef för butiken på Regementet och grossistfirman i Borlänge.
Nordsjö färg invigs också i dag.

KRISTINA VAHLBERG
023-47561
kristina.vahlberg@daladem.se

Mer läsning

Annons