Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

WM-data har bytt namn och ska satsa mera internationellt

Annons

I måndags bytte WM-data namn till Logica. Nu kommer de att ekrytera 50 nya medarbetare i Dalarna och Gästrikland.

WM-data med ungefär 200 anställda i Falun och Borlänge, och 100 i Gävle byter namn till Logica. Detta kommer att innebära att de ska satsa mer internationellt, och dessutom växa med 50 personer i Dalarna och Gästrikland. Bernt Lömäng, enhetsansvarig på Logica i Falun, berättar att det framför allt rör sig om it-tekniker, systemutvecklare och verksamhetskonsulter som ska nyanställas.
- Vi började rekryteringen i november förra året och vi har fått in ansökningar hela tiden sedan dess. Vi ska försöka att bli klara med anställningarna nu under 2008, säger han.

Ledande i Sverige

WM-data som är Sveriges ledande it-tjänsteföretag gick hösten 2006 samman med det engelska företaget LogicaCMG, och nu byter alla bolag i deras koncern namn till det gemensamma Logica. Anledningen är att WM-datas ägare länge sökt en internationell spelare, något som Bernt Lömäng tror är viktigt, inte minst för att göra företaget mer attraktivt för yngre medarbetare. Däremot menar han att det är lika viktigt att de inte förlorar sin lokala närvaro.
- Vi kommer att erbjuda samma lokala tjänster men även satsa hårt internationellt.
Det nära 40 år gamla företaget WM-Data har haft kunder i Dalarna som till exempel SSAB, Stora Enso och Bergvik Skog, och dessa samarbeten kommer att fortsätta.

ALBIN BOMAN
023-475 00

Mer läsning

Annons