Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklister manifesterade med tur längs med Västerdalälven

Annons

En lång kortege av cyklar trampade på för fullt genom Mockfjärd i en manifestation för Cykelturistveckan. Först i ledet var däremot ett motordrivet fordon. Cruisingen i Rättvik under Classic car week är ingenting i jämförelse med cykelparaden genom Mockfjärd under Cykelturistveckan. I alla fall om cyklisterna själva får välja.

I går cyklade hela den stora skaran genom Mockfjärd, cirka fem kilometer, på båda sidor om Västerdalälven. Nyfikna åskådare hade ställt sig vid bron för att se hela gänget på 300 motionärer cykla i en manifestation. Det var både damcyklar, gamla kärringhondor, mountainbikes och tandemcyklar som svischade förbi.

Stafettpinne

Cykelturen avslutades vid Mockfjärds gammelgård där det bjöds på picknicklunch, underhållning, hantverk och konstutställning. Dessutom överlämnades Cykelturistveckans ”stafettpinne” till 2009 års arrangörer av CTV från Stenungsund. Nu är det endast två cykelturer kvar på CTV 2008. I dag är det östra turen och den längsta, hela 96,5 kilometer för de som väljer att cykla C-turen. I morgon är det västra turen som går genom Dala-Floda. Veckan avslutas med middag och underhållning på fredag kväll.

ANGELICA LINDVALL
angelica.lindvall@daladem.se

Mer läsning

Annons