Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De nya ägarna satsar på husmanskost och konferenser

Annons

Lite mer svensk husmanskost och en satsning på konferenser.
Det är förändringar som väntas när Christina och Paul Aarts efterträdare tar över Värdshuset i Dala-Floda i maj månad.
Vid ett öppet hus hade flodaborna häromdagen möjlighet att träffa de nya ägarna, Evalotta och Per Ersson.

Dala-Floda Värdshus som stället nu heter, får ny regim den 1 maj. Evalotta och Per Ersson har tidigare drivit konferensanläggningen Strömsbergs herrgård i sju år. Hon är landskapsarkitekt och han är ”matlagare”:
- Jag är inte utbildad kock, utan var fritidspedagog i 20 år innan vi tog över Strömsberg. Nu är mat och vin mina stora intressen och Evalotta är mycket intresserad av trädgård, berättar Per Ersson.

Är utvalda

De är alltså som klippt och skurna för att ta över Christina och Pauls Aarts värdshus som vunnit många fina priser genom åren. Att stället har varit till salu i flera år beror inte på att det saknats spekulanter.
Paret Aarts har väntat på en köpare som är beredd att värna om den vackra miljön och den ekologiska profilen.
- Vi känner oss utvalda, kommenterar Per Ersson.

Flyttat hemifrån

Han och hustrun ska bo i Christina och Pauls gamla lägenhet ovanpå restaurangen. De lämnar huset i Enköping, och även sina två döttrar, 18 och 21 år:
- I och med köpet av värdshuset flyttade tjejerna hemifrån. Det är en stor omställning att barnen plötsligt är utflugna, men vi känner att de stöttar oss till hundra procent. De är vana vid den här branschen och kommer att jobba hos oss på somrarna, fortsätter Per Ersson.

Väl mottagna

Paret Ersson fick ett varmt mottagande när det hölls öppet hus på värdshuset i helgen. Ett gäng grannar framförde ”Syrholnskantaten” där de med dikt och sång tackade den gamla regimen och välkomnade den nya:
- Det var rörande. Vi har blivit otroligt väl mottagna från alla håll och kanter.
CHARLOTTA
RÅDMAN FRANS

Mer läsning

Annons