Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterfrågan på Carina Colléns huvudbonader bara ökar

/
  • Carina Collén, företagare i Dala-Floda, har fördubblat tillverkningen av mössor. Nu satsar hon på större lokaler, fler maskiner och anställda.FOTO: CHARLOTTA RÅDMAN FRANS
  • Ökad efterfrågan på mössor skapade trängsel i gamla lokalerna. Nu har Carina Collén flyttat ut sin butik till Mikaelis fastighet vid Floda kyrkälvbro.

Annons

Carina Collén och hennes anställda har fördubblat produktionen av mössor.
Mer plats behövs för tillverkningen och därför flyttas klädaffären till andra lokaler.
I dag öppnar den nya butiken i Mikaelius fastighet vid Floda kyrkälvbro.

Det är en unik produktion som Carina Collén bedriver i Dala-Floda. De flesta inom konfektionsindustrin lägger ut tillverkningen i låglöneländer, men hon väljer att stanna i Sverige.
Och det har visat sig vara ett gångbart koncept; hennes mössor finns i många stora sportbutiker och på fjällanläggningar, och efterfrågan bara ökar.

Vågar satsa

I takt med att beställningarna blivit fler har trångboddheten i Ica-husets källare till slut blivit akut. Carina kände att hon antingen måste lägga ner sin lilla klädbutik eller också göra en nysatsning.
Följden blev att hennes företag köpte Mikaelius fastighet, där det idag är premiär för den nya butiken.
- Jag vågar satsa eftersom jag vet att många föredrar att handla lokalt framför de stora affärerna i stan, säger den framgångsrika affärskvinnan och erkänner skrattande att maken Ove inte riktigt är överens med henne:
- Han tycker att satsningen på butiken är vansinnig, och menar att vi hellre borde lägga extra krut på mössorna, men det är ju så roligt att ha en liten affär!

Fler anställda

Ove och dottern Annelie är viktiga kuggar i företaget; de åker nämligen runt och levererar mössor till kunderna, och fyller på när det behövs.
Produktionen i källaren kan nu äntligen breda ut sig, och med nya maskiner kan takten ökas.
- Årets säsong är inte avslutad än, vi levererar fortfarande till butiker i Norrland, samtidigt som vi går in i vår mest intensiva period av sömnad för att hinna börja leverera i september.
Hur stort kan Carina Colléns företag bli?
Det skulle säkert kunna bli mycket större, säger hon själv:
- Just nu skulle vi kunna öka, men man ska vara ödmjuk inför framgången - det kan vända blixtsnabbt. Sen är frågan om det ska vara stort, eller om det räcker på den här nivån. Jag tror att en del i vår framgång är att vi är ett ganska litet och exklusivt märke som inte finns överallt.CHARLOTTA
RÅDMAN FRANS

Mer läsning

Annons