Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hemlighetsfull lustgård

/

Annons

Denna vecka passar DD:s reporter på att besöka byn Hagen. En genuin dalaby som ligger väl dold för världen men som ändå öppnar för nya kontakter och gemenskap. Dala-Floda kallas i folkmun för ”Dalarnas lustgård” och tankarna far då särskilt till byn Hagen som ligger bortanför bron och några kilometer åt vänster.

Där trängs blommiga ängar med vita björkar som vajar försiktigt i vinden utmed Västerdalälven. En vacker by med många kreativa själar, bland andra arrangörerna bakom Hagenfesten som för sjätte året i rad arrangerades på Lena Westins gård i Hagen.

Kreativt skapande

En festival där kreativ musik, konst, poesi, dans, performance och mat står i fokus och som varje år lockar besökare från hela världen.
Målet med de återkommande Hagenfesterna är att utveckla Hagen, Dala-Floda och Gagnefs kommun till ett centrum för kreativt skapande.
En som ofta skriver rader från Hagen och som medverkade på årets Hagenfestival är Dala-Demok-ratens chefredaktör Göran Greider.

Älvkyrkbron

- Det som är speciellt med Hagen är att det ligger litet för sig, gömd för världen, säger han.
Det mest lockande med Hagen enligt Göran är älven, åkrarna, skogen och myrarna.
- För att komma hit måste man passera en av landets vackraste broar, kyrkbron i trä, så allt med Hagen blir litet hemlighetsfullt.

ANGELICA LINDVALL

Mer läsning

Annons