Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest när Gagnef Downhill avgjordes • Stefan Israels segrade - äntligen

/
  • Vingligt värre för vissa åkare. DD:s utsände fick kasta sig åt sidan för att undvika att bli påkörd av den här åkaren.FOTO: PÄR SÖNNERT
  • Här går starten i det första heatet. 16 deltagare upp i fyra heat.
  • Utför går det bra att åka longboard. Uppför är det värre. Då är det bra att kunna lifta med en traktor...

Annons

Det strålande vädret gjorde att gagnefsborna gick man ur huse för att se den traditionella downhilltävlingen genom kyrkbyn. Segrare blev Stefan Israels från Falun, som äntligen vann efter att ha vurpat tre år i rad.
- Jag tror att det här är den häftigaste longboardtävlingen i landet, säger Anders Westman, en av arrangörerna.

Solen sken ner på både åkare och publik när Gagnef Downhill avgjordes på lördagen. Tävlingen blev en riktig folkfest och arrangörerna gissade på att det rörde sig om publikrekord. De 16 åkarna delades in i fyra heat där de två främsta gick vidare till semifinal. Mållinjen var dragen nere vid flottbron.

Stod vid Päras

Starten gick vid toppen av Tegelbruksbacken, men merparten av publiken hade samlats vid den skarpa kurvan vid Päras Hembageri, där de flesta incidenterna brukar inträffa.
- Tävlingen är rätt vass. Det är även kul att lokalbefolkningen är så intresserade. Jag tror att det här är den häftigaste longboardtävlingen i landet. Flera ”tuffa killar” som kom hit för att åka backade ur när de såg hur tuff banan var, säger Anders Westman.

Nära DD-krasch

Fyra och fyra susade sedan åkarna ner för backen. Ett par gånger small det i höbalarna vid Päras, men det blev inga allvarligare skador. DD:s utsände fick dock kasta sig åt sidan då en åkare fick lite svårt med balansen och körde ut en bit i gruset. Tilläggas bör att den åkaren tog sig ner helskinnad. Speakern eldade på publiken som i sin tur gjorde sitt bästa för att heja på åkarna. Slutsegrare blev Stefan Israels från Falun.
- Det här är fjärde gången jag är med och jag har vurpat tre gånger tidigare, säger han precis efter målgång.

Vad var det som gjorde att du vann i år då?
- Det måste ha varit det fina vädret.

Hur ska du fira det här?
- Med ett bad! Det är jäkligt varmt i skinnstället.

PÄR SÖNNERT

Mer läsning

Annons