Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I år står Räddningskåren i Mockfjärd för arrangemanget

Annons

Blodigt allvar är det när länets brandmän drabbar samman i Brandkårs-DM.
I år står fjolårets segrare, Räddningskåren i Mockfjärd, för arrangemanget och får själv inte ställa upp:
- Jäkligt synd att inte vi får vara med. Brandkårs-DM är en av årets höjdpunkter, säger brandförman Anders Granström.

Igår var det genrep i Mockfjärd när räddningskåren testade de fyra olika moment som ingår i tävlingen. DD var med när fem av killarna bildade lag och genomförde en livräddning i en av Mockfjärds älvraviner. Det var både svårt och svettigt att klättra upp för den branta backen utan att båren med den skadade tappades i backen.
Ett bra gäng
Mockfjärdskåren består av 16 deltidsbrandmän, 15 män och en kvinna, berättar Anders Granström:
- Vi är ett väl sammansvetsat gäng som satsar helhjärtat på kåren. Vi lägger ner en hel del fritid för att få verksamheten att fungera så bra som möjligt.
Exempel på det är att personalen tvättar bilar och gör materialvård på fritiden, liksom den fysiska träningen. En gång om året testas deras kondition och syreupptagningsförmåga på löpband, så att hålla sig i form är nödvändigt för att platsa i kåren.
Trippelvinnare
En av årets höjdpunkter är Brandkårs-DM som Mockfjärdskåren vunnit tre gånger. Senast i fjol, och i år är man därför arrangör:
- Vi har valt att lägga tävlingen i samband med Mockfjärdsdagen, alltså på lördag mitt i långhelgen. Tyvärr innebär det ett visst manfall vad gäller deltagande lag, säger Anders och tillägger:
- Det är jäkligt trist att inte vi får vara med och kämpa om segern. Det är så roligt att tävla, det är något man ser fram emot varje år.
Stora Skedvi, Älvdalen, Orsa och Dala-Järna deltar. Gagnefs kommuns färger försvaras av Gagnefskåren.
Det kommer bli en rafflande kamp i grenarna livräddning, rökdykning, teori och hinderbana. Brandkårs-DM är roligt att titta på och var så säker på att tävlingen kommer att ta musten ur deltagarna!

CHARLOTTA RÅDMAN FRANS
0241-220 70, 070-635 61 48
charlotta.frans@daladem.se

Mer läsning

Annons