Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idag varslas 30 anställda om uppsägning

Annons

Gagnefs Bygg har begärts i konkurs.
Konkursansökan lämnades in igår, och idag varslas företagets 30 anställda om uppsägning.
- Jag förstår ingenting, säger delägaren Jukka Myllykoski som fick besked om konkursen under sin semester.

DD når Jukka Myllykoski sent på onsdagskvällen. Han och familjen hade för en halvtimme sedan kommit hem från sin semester. Det var Myllykoski som tillsammans med Johan Alvarsson startade byggföretaget år 2002. Idag äger de varsin halva av företaget. Alvarsson finns i företagsledningen, medan Myllykoski arbetar som snickare.
- Företaget har gått halvbra den senaste tiden. Innan jag åkte på semester hörde jag mig för om hur läget var, och fick till svar att det rullade på. Under semestern fick jag ett telefonsamtal om konkursen. Jag är mycket förvånad och kan inte svara på vad som ligger bakom, säger han.
DD publicerade i juni månad ett stort reportage om Gagnefs Bygg, där företagets historia beskrevs som en framgångssaga. Vd Jennie Warg framträdde och berättade om firmans positiva utveckling och ljusa framtidsutsikter:
- Hade jag fått veta att artikeln var på gång, hade jag stoppat den. Jag visste ju att företaget hade problem, säger Jukka Myllykoski.
Enligt Myllykoski är Jennie Warg fortfarande med i bilden som vd.
Vad som händer närmast, visste han inte på onsdagskvällen:
- Personalen varslas om uppsägning i morgon (idag torsdag, DD:s anmärkning) och klockan 9 hålls ett möte där jag ska ställa alla frågor som jag har.


CHARLOTTA RÅDMAN FRANS
Mer läsning

Annons