Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorcyklister kan pusta ut

/
  • Tommy Håx, Bengt-Olov Grundin, Viktor Solli, Catarina Nilsson och Monica Grundin arbetar på Bengts touringbutik i Djurmo. FOTO: ANGELICA LINDVALL
  • Första motorcykeln på väg in till butiken och det krävs mycket viljestyrka att få den tunga maskinen uppför trappen. FOTO: ANGELICA LINDVALL
  • Bengt-Olov Grundin driver Bengts cykel och motor tillsammans med systern Monica Grundin. Nu har de startat dotterbolaget Bengts touringbutik i Djurmo tillsammans med Tommy Håx. FOTO: ANGELICA LINDVALL

Annons

Touringbutiken försattes i konkurs i oktober men har nu fått nya ägare, Bengts cykel och motor i Kvarnsveden i Borlänge.
- Vi har fått ett otroligt positivt bemötande, alla tycker att det är kul att butiken får leva vidare, säger Monica Grundin, en av tre delägare.

Touringbutiken blir dotterbolag till Bengts cykel motor som startades av Bengt-Olov och Monica Grundins föräldrar Bengt och Brita Grundin 1972 i Kvarnsveden. Nya delägare blir syskonen samt Tommy Håx som är anställd vid företaget.
- Touringbutiken är ett så inarbetat namn att vi behåller det i namnet, säger Monica.
Nya namnet blir därför Bengts touringbutik och butikschef blir Viktor Solli som arbetat på touringbutiken i flera år. Även Catarina Nilsson som varit anställd i butiken i åtta år arbetar kvar.
- Alla tycker att det är kul att butiken får leva vidare.

Försäljning av mc

Touringbutiken startades i maj 1983 i Borlänge. Fem år senare ville ägaren Göran Granholm expandera och flyttade verksamheten till större lokaler i Djurmo.
I oktober i år försattes företaget i konkurs och har sedan dess drivits av konkursförvaltaren som nu hittat en köpare.
- Vi satsar hårdare på gräsklippare och motorsågar som ju är vår grundidé i Kvarnsveden medan Bengts touringbutik kommer satsa på motorcykel- och snöskotertillbehör, säger Bengt-Olov.
De kommer även bredda verksamheten med försäljning av motorcyklar och snöskotrar.
- Vår idé är att göra en större butiksyta så att motorcyklar och skotrar får plats, säger Tommy Håx.
På så sätt blir det lite roligare och mer spännande att besöka butiken, tror han.

Avancerat uppbyggt

Postorder-delen i företaget är avancerat uppbyggd samt nätbutiken med ett kundregister som omfattar mellan 80000 och 100 000 namn. Det är något som syskonen Grundin kommer spinna vidare på.
- Det är ju känt i hela Sverige, säger Bengt-Olov.
- Dessutom går tiden mer och mer mot e-handel, menar Monica.
Hon berättar att de länge velat utöka verksamheten i Borlänge och när de såg att butiken i Djurmo var till salu tog de chansen.
- Butiken har ett väldigt bra läge intill riksväg 70, det är ett utflyktsmål för mc-åkare på sommaren och för fjällresenärerna på vintern.
ANGELICA LINDVALL
angelica.lindvall@daladem.se
0241-220 70

Mer läsning

Annons