Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan du fynda – utan att betala en endaste krona

Flera pianon, en timmerstuga, en veteranhusvagn och en fullt fungerade tvättmaskin – det är bara några av de saker som just nu skänks bort på köp- och säljsajten Blocket.se.

Annons

Varje dag fylls köp- och säljsajten Blocket på med en uppsjö av annonser. Variationen bland dessa är stor – inte bara när det kommer till vilka varor som säljs och skicket på dessa, utan även priset.

Varje dag läggs tusentals annonser upp på Blocket. I vissa fall kan man bli ägare till någonting nytt – helt gratis.

För den riktiga fyndjägaren finns till och med chansen att göra kap utan att ens behöva glänta på plånboken. I listan på annonser kan man nämligen hitta flera personer som är villiga att släppa taget om sina pinaler – utan en krona i gengäld.

Och efter en snabb sökning kan man kontatera att det finns ett gediget utbud även i Dalarna. Eller vad sägs om att hämta hem en timmerstuga, en gammal tramporgel tillverkad i Tyskland, en Ford Escort av årsmodell 1997 eller en fullt fungerande tvättmaskin – helt utan kostnad?

Bland alla saker som skänks bort på Blocket kan man bland annat hitta denna veteranhusvagn.

Magnus Floberg från Stora Skedvi i Säter är en av dem som valt att skänka snarare än köra på tippen. I hans annons, som lades upp på söndagsförmiddagen, hittade man en veteranhusvagn från England som gavs bort mot bortforsling från Grövelsjön i Älvdalen.

– Jag skänker bort den eftersom den står väldigt otillgänligt till där uppe. Jag har haft den som fikastuga när jag byggt ett hus, men nu när jag inte har behov av den längre vill jag bara bli av med den, berättar han.

– Den är inte i toppskick. Den är från 60-talet och taket kanske inte är helt super. Det är ingen jag skulle åka på semester med familjen med, men någon som tycker att det är kul med gamla husvagnar kanske kan fixa till den.

Och visst fick annonsen resultat. Magnus telefon gick varm och redan bara ett dygn senare hade husvagnen fått ett ny ägare.

I Avesta hittar man det här pianot från Gefle pianofabrik som bortskänkes mot avhämtning.

Någon som dock har haft lite svårare att få napp är Leo Regazzoni i Avesta. I mitten av juli la han ut ett piano från Gefle pianofabrik – ett intrument som dock fortfarande står kvar där hemma.

– Det ingick när vi köpte huset. Det är tyvärr ostämt och vi vill inte ha det. Ingen av oss spelar, men vi tycker att det vore synd att kasta det. Det är ju ett fint piano och det finns säkert någon som skulle vilja ha det.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons