Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25-årsjubilerande fotoalmanacka räknas om en av de bästa någonsin

/
  • Långshyttans Fotoklubbs fotoalmanacka fyller 25 år. Sven-Erik Landgren, Sven-Erik Nygren och Sune Östberg är väldigt nöjda med årets almanacka.FOTO: PÄR SÖNNERT
  • Långshyttans Fotoklubbs fotoalmanacka fyller 25 år. Sven-Erik Landgren, Sven-Erik Nygren och Sune Östberg är väldigt nöjda med årets almanacka.FOTO: PÄR SÖNNERT

Annons

Långshyttans Fotoklubbs fotoalmanacka, med motiv från Husby socken, firar 25-årsjubileum i år. Vid söndagens julmarknad släpps 2009 års almanacka.
- Vi är väldigt nöjda med förstasidan, säger Sune Östberg, Sven-Erik Landgren och Sven-Erik Nygren från fotoklubben.

Fotoalmanackan har nu funnits i ett kvarts sekel. Den första kom ut 1983, men eftersom det var uppehåll med almanackan 1987 och 1991 så blir det här den 23:e i ordningen. Fotoklubben anser att det är en av de bästa någonsin.
- Det är det många som har sagt redan, trots att den inte har getts ut ännu, säger Sven-Erik Landgren.
- Den är väldigt bra, med lite ny design. Men jag tycker att den första almanackan från 1983 var lika bra, säger Sven-Erik Nygren som har varit med sedan starten.

Blandade bilder

De tolv ”månadsbilderna” är blandade och har hämtas från flera platser i gamla Husby socken. I almanackan varvas gamla bilder med nya.
- Vi har försökt att få med mycket folk på bilderna, så att de som köper almanackan ska kunna se någon som de känner igen. Men bilderna får inte vara för gamla, för då känner ingen igen någon, säger Sune Östberg.

Nöjda med förstasidan

Som vanligt så är fotoalmanackan svartvit. Förstasidan pryds dock av en färgbild, föreställande Isabell Ornby från ”Bonde söker fru”. Bilden togs av Lars Forsner vid kändismatchen i Långshyttan i somras.
- Vi är väldigt nöjda med förstasidan, säger de tre herrarna.

500 exemplar

Fotoalmanackan har tryckts i 500 exemplar och kommer att säljas i butikerna i gamla Husby socken. Den släpps i samband med söndagens julmarknad i Långshyttan.


PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons