Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Änglafest på Noas Ark • "Något som barnen verkligen ser fram emot"

Annons

Barnen på förskolan Noas Ark hade "Änglafest" i torsdags.
Samtliga barn var utklädda till änglar.
- Det blir en motpol till allt det mörka nu vid Halloween, säger förskoleläraren Celina Ingesson.

Torsdagen gick i vitt på Noas Ark. De 19 förskolebarnen var nämligen utklädda till änglar. Orsaken var den traditionsenliga Änglafesten.
- Förskolan har funnit sedan 2004 och vi har nog kört Änglafesten i alla år. Genom detta vill vi lyfta fram ljuset, allt som är gott. det blir en motpol till allt det mörka nu vid Halloween, säger Celina Ingesson.

Pratade om änglar

Barnen hade klippt och klistrat ihop sina änglavingar alldeles själva. Under själva festen sjöng barnen sånger och pratade om vad det finns för olika slags änglar och vad änglarna har för uppgifter.
- Häromdagen var det ett av barnen som förklarade att en ängel kommer ner från himlen och ser till att vi har det bra, samt att änglarna skyddar oss, berättar Christina Sjösten-Utter.

Ser fram emot det

- Det här är något som barnen verkligen ser fram emot. De börjar fråga efter Änglafesten långt i förväg. Föräldrarna uttrycker sin tacksamhet för att vi gör detta och det känns skönt, säger Celina Ingesson.
Festen avslutades med glass, vilket var väldigt populärt bland de små änglarna. Snart har barnen något nytt att se fram emot.
- Vi har vår årliga julfest i början av december. Då bakar vi pepparkakor och barnen får spritsa glasyr. Det brukar också vara uppskattat, säger Celina Ingesson.

PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons