Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ann Petersson, hp, efterlyser handlingskraft

Annons

-- Nu får han backa och kliva åt sidan.
Det säger kommunfullmäktigeledamoten och Ann Petersson, hp, med adress till Ingvar Damm, s. Hon har fått nog av den styrande vänsteralliansen i Hedemora och menar att den saknar så väl styrförmåga som handlingskraft och vill därför ha ett byte på kommunalrådsposten och den politiska ledningen.

Det är inga snälla ord som hedemorapartisten Ann Petersson har att säga om kommunalrådet Ingvar Damm, s, och dennes sätt att leda Hedemora kommun.
Det som fått henne att nu ta bladet från munnen och kräva Ingvar Damms avgång är hans uttalande om att kommuen befinner sig i ett prekärt ekonoimskt läge och att man nu ska överlåta till förvaltningarna att hitta lösningar.
-- Det är pinsamt, säger Ann Petersson, och fortsätter:
-- Man kan inte överlåta ansvaret till förvaltningarna, det är han som är kommunens ledare och ska peka ut riktningen med hela handen.
Får den nuvarande politiska ledningen fortsätta på den inslagna linjen menar Ann Petersson på att det kommer att sluta i en katastrof för kommuen.
-- Vi har fortfarande inte tagit beslut i kommunfullmäktige om bokslutet för 2007, och inte heller om budgetramarna för 2009.
Att ta beslut om budgetramarna i juni som Ingvar Damm nu sagt man ska göra är väl sent enligt Ann Petersson. Och hon pekar på att förvaltningarna går på semester i juli och man tappar tid.
Men det finns andra saker som hon också reagerat på och som Gun Drugge, c, tagit upp i en interpellation. Och det är Ingvar Damms resor till Kina respektive Italien. Något beslut om dessa finns inte någonstans säger Ann Petersson.
-- Anmärkningsvärt, tycker hon om detta.
Hon riktar även kritik mot att som hon säger Ingvar Damm låter bli att gå på möten. Senast det inträffade var ett möte om teknik-colleget som han var kallad till men inte dök upp.
Ann Petersson efterlyser nu krafttag i arbetet med kommunens ekonomi. För att det ska kunna komma till krävs ett utbyte av den politiska ledningen i Hedemora.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se
Ann Petersson har helt enkelt fått nog av Ingvar Damm och vänsteralliansen som hon menar saknar handlingskraft.

Mer läsning

Annons